Élet-Stílus

Még legalább 20 nagyobb fesztiválon lötyöghetsz idén

Magyarországot behálózzák a nyári fesztiválok, minden hétvégére jut egy nagy buli. Rengeteg fiatal turistát vonzzanak az országba a zenei rendezvények, amiknek a színvonalával évről évre elégedettebbek lehetünk. A Sziget idei sztárja Rihanna, az EFOTT-on pedig Rudimental-ra rázhatjuk. Magyar előadóinknak is tele a naptárja: a Brains, Irie Maffia, Wellhello, Halott Pénz, Margaret Island és a Quimby neve a legtöbb hazai line up-on szerepel. A popért, a rockért, az elektronikus zenéért vagy a kultúra más területeiért rajongók egyaránt találnak maguknak való fesztivált, akár egy hétre, akár csak egy hétvégére mennének bulizni. Ha még nem sikerült eldönteni, hova menj, íme, a kínálat!

JúliusBalaton Sound, Zamárdi (07.06-07.10)

Jubileumi, 10. születésnapját ünnepli idén a Sound, megújult és változatos zenei kínálatot ígérnek a szervezők erre a szép kerek évfordulóra.

Akkor menj el: Ha sok kigyúrt férfit és csini bikinis lányt akarsz látni.

Fellépők: Chris Brown, Lost Frequencies, Macklemore & Ryan Lewis, Martin Garrix, Robin Schulz, Brains, Irie Maffia, Halott Pénz Majka & Curtis, Punnany Massif, Wellhello.

Az idei Sound hivatalos himnuszát Stadiumx és a kanadai vokalista, Delaney Jane énekli:

Bajai Halfőző Fesztivál, Baja (07.07-07.10)

Családi programok sokaságával, magyar könnyűzenei előadókkal és persze mindenfelé üstökben rotyogó halászlével várja látogatóit a 21. Bajai Halfőző Fesztivál.

Akkor menj el: Ha jobban szereted a halat Baján, mint Szegeden.

Fellépők: Belmondo, Flóra Halott, Halott Pénz, Kelemen Kabátban, Margaret Island, The Balkan Fanatik.

Országos Bud Spencer és Terence Hill Rajongói Fesztivál, Velencei-tó (07.07-07.10)

Idén 10. alkalommal rendezik meg a népszerű színészpáros, Bud Spencer és Terence Hill magyar rajongói találkozóját, a Velencei tavon. Az idei program részeként megemlékezést is tartanak a múlt héten elhunyt Bud Spencer tiszteletére. A táborból fesztivállá bővülő rendezvényen tematikus ételekkel (vízilóbifsztek, hagymásbab, spagetti), játékokkal, versenyekkel és mozizással teremtik meg a legendás filmek hangulatát.

Akkor menj el: Ha tolnál egy jó sör-virsli versenyt

Rockmaraton Fesztivál, Dunaújváros  (07.08-07.17)

Tényleg maratoni, ezúttal 10 napos (!) a Rockmaraton Fesztivál, amely 30 nemzetközi és több mint 100 hazai fellépővel várja a rock rajongóit Dunaújvárosba.

Akkor menj el: Ha 10 napig simán bírod ezt a műfajt.

Fellépők: Amon Amarth, Bad Religion, Epica, Ignite, Madball, Megadeth, Sonata Arctica, Testament.

Hollókői Ördögfiak Fesztivál, Hollókő (07.09-07.10)

A Világörökség részét képező Hollókő a hagyományok állandó őrzése mellett, a fiatalokat is igyekszik az „élő faluba” csábítani, ahol idén nyáron kétnapos koncertsorozattal várják az érdeklődőket. A koncertek mellett palóc leves, tócsni és kenyérlángos várja az éhes fesztiválozókat.

Akkor menj el: Ha hiszel a boszorkányokban és ByeAlexben.

Fellépők: Anima Sound System, ByeAlex És A Slepp, Halott Pénz, Molnár Ferenc Caramel, Odett, Up!

EFOTT, Velence (07.12-07.17)

Rengeteg vízparti sportprogram és koncert lesz az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján, amit idén a Debreceni Egyetem és a Testnevelési Egyetem karöltve rendez meg.

Akkor menj el: Ha megünnepelnéd, hogy végre lediplomáztál vagy ha előre innál a medve bőrére!

Fellépők: Borgeous, Firebeatz, Pendulum & Verse, Rudimental, Headhunterz, Zomboy, Brains, Halott Pénz, Hösök, Irie Maffia, Kis Grófo, Kowalsky Meg A Vega, Margaret Island, Tankcsapda, Vad Fruttik, Wellhello.

VeszprémFest, Veszprém (07.13-07.16)

A Veszprémi Vár nagyszínpadán 13. alkalommal élvezhetjük a klasszikusoktól, a jazzen és operán át a popzenéig a VeszprémFeszt zenei “terülj terülj asztalkáját“.

Akkor menj el: Ha karcsú a pénztárcád: a Rozé, Rizling és Jazz Napok zenei programjai ingyenesen látogathatók.

Fellépők: Gregory Porter, Jamie Cullum, Lisa Stansfield, Omara Portuondo & Diego El Cigala, Thievery Corporation.

Bánkitó Fesztivál (07.14- 07.17)

Koncertek és kortárs színielőadások mellett izgalmas kiállításokkal várják az érdeklődőket a tópartra, amire önjelölt művészpalántaként bárki benevezheti alkotását. Színes kulturális programok egy helyen és pestiként még vonatjegyre sem kell költeni.

Akkor menj el: Ha VII. kerületi programokat akarsz élvezni egy tó partján. 

Fellépők: Bohemian Betyars, Fran Palermo, Ivan & The Parazol, Szabó Benedek És A Galaxisok.

Campus Fesztivál, Debrecen (07.20-07.24)

Nemzetközi és hazai fellépők sokaságával, dumaszínházzal, filmvetítéssel, gasztro- és borfaluval várja bulizni vágyókat a Nagyerdő.

Akkor menj el: Ha közlekedési szempontból ideális helyszínre vágysz.

Fellépők: Camo & Krooked, Clean Bandit, Jess Glynne, Kensington, Netsky, Therapy? Alvin És A Mókusok, Belga, Brains, Ganxsta Zolee És A Kartel, Halott Pénz, Intim Torna Illegál, Irie Maffia , Ivan And The Parazol, Magashegyi Underground, Margaret Island, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Péterfy Bori & Love Band, Quimby, Sub Bass Monster, Tankcsapda, Vad Fruttik, Wellhello.

Művészetek Völgye, Kapolcs (07.22-07.31)

A családias hangulatú Művészetek Völgye idén 26. alkalommal tölti meg vigassággal Kapolcsot és környékét. A mára az egyik legjelentősebb hazai kulturális rendezvénnyé vált fesztiválon idén nagy hangsúlyt kap az innovatív szemlélet. Viszont a színházé lesz a főszerep, lent lesz Vidnyánszky Nemzetije is, de minden eddiginél erősebb lesz a popzene felhozatal is.

Akkor menj el: Ha jól jönne egy kis inspiráció.

Fellépők: Brains, Freddie, Ivan & The Parazol, Kiscsillag, Magashegyi Underground, Ocho Macho, Paddy And The Rats, Pannonia Allstars Ska Orchestra Péterfy Bori & Love Band, Supernem.

East Fest, Mezőtúr (07.27-07.30)

Az esti koncerteket strandolásra, sportolásra, játékra alkalmas parkos környezetben, szabadtéri mozival és színházzal lehet élvezni.

Akkor menj el: Ha baráti árakat akarsz.

Fellépők: Alvin És A Mókusok, Animal Cannibals, Belga, Brains, Ektomorf, Ganxsta Zolee És A Kartel, Halott Pénz, Hősök, Irie Maffia, Kiscsillag, Kowalsky Meg A Vega, Majka & Curtis, Ocho Macho, Paso, Quimby, Tankcsapda, Wellhello.

AUGUSZTUS

O.Z.O.R.A. Festival, Dádpuszta (08.01-08.07 )

Az Ozora fesztivál 1999-ben, egy napfogyatkozás csodájára összegyűlő tömeggel vette kezdetét és azóta egyre több embert szólít le nyaranta. Fontosnak tartják a közösségépítést, a népművészet és kézművesség hagyományozását és nem csak csodálni, hanem alkotni is lehet. A kreatív energiákat esténként látványos fényeffektekkel és goa zenei aláfestéssel szabadítják fel.

Akkor menj el: Ha vágysz egy kis… lazulásra…

FEZEN Fesztivál, Székesfehérvár (08.03-08.06)

A rock-metal és az alter-pop rajongói is elégedettek lesznek az idei FEZEN Fesztiválon, hiszen neves hazai és külföldi fellépők négy napig remegtetik majd Székesfehérvár falait.

Akkor menj el: Ha érdekel a Gépház Mozi, amelynek vetítésein a matinétől a zenés darabokon át a kultfilmekig sok minden lesz.

Fellépők: Children Of Bodom Skindred, Devildriver, Dio Disciples, Faithless, Infected Mushroom, Guano Apes, Milky Chance, Yngwie J. Malmsteennel, Within Temptation, Brains, Halott Pénz, Kiscsillag, Kowalsky Meg A Vega, Majka & Curtis, Paddy And The Rat, Péterfy Bori & Love Band, Quimby, Tankcsapda, Wellhello.

Mátraalja Fesztivál, Szécsény (08.05-08.07)

Nógrád megye legnépszerűbb zenei fesztiválja idén is izgalmas hétvégi szórakozást ígér kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Akkor menj el: Ha már hiányzik a Hegyalja.

Fellépők: Children Of Distance, Hooligans, Hősök, Ganxsta Zolee És A Kartel, Majka & Curtis, Margaret Island, Mystery Gang, Ocho Macho, Sub Bass Monster.

Sziget Fesztivál, Budapest (08.10-08.17)

Afrojack, David Guetta, Hardwell, Manu Chao, Muse, Sia – csak néhány név az idei Sziget legismertebb előadói közül. Már csak napi jegyet lehet venni a 2015-ben az európai fesztiválok legjobb programkínálatának díját elnyerő óbudai parádéra, de a szervezők ismét teltházra készülnek, így a látvány és a szolgáltatások mellett fokozott figyelmet kap a környezettudatosság és a higiénia is.

Akkor menj el: Ha jön Rihanna!

2016-ban Odett énekli a Sziget hivatalos himnuszát:

RockBalaton, Fonyód (08.12-08.14)

Rocklegendákkal várja a szórakozni vágyókat a fonyódi RockBalatonon, s ahogy írják: 100% magyar élő rockzene, 0% tátogás várható.

Akkor menj el: Ha rock a véred.

Fellépők: Edda Művek, Deák Bill Gyula, Dorothy Zenekar, Hard’n’ Heavy, Kárpátia, Kalapács, Road, Ossian.

Strand Fesztivál és B My Lake, Zamárdi (08.24-08.27 )

A nyár utolsó hétvégéjén Zamárdin két fesztivál is dübörög egymás szomszédságában, előbbin a pop és a rock, utóbbin az elektro dominál, ráadásul 2013-ban a B My Lake vihette haza „Európa Legjobb Új Fesztiválja” díjat és hasonlóan erős programmal készülnek idén is a szervezők.

Akkor menj el: Ha még csapatnál egy utolsó nagyot.

Fellépők:

(Strand) Caro Emerald, Chase And Status, Hollywood Undead, Hurts, Tom Odell, Brains, Halott Pénz, Irie Maffia, Kiscsillag, Punnany Massif, Quimby, Szabó Balázs Bandája, Tankcsapda, Wellhello.
(B My Lake): Carl Cox, Dubfire, Joseph Capriati, Luciano, Nicole Moudaber, Richie Hawtin, Solomun

Ilyen volt a tavalyi buli:

SZIN, Szeged (08.24-08.28)

Számtalan hazai és külföldi előadó lép fel idén is a Szegedi Ifjúsági Napokon, amely tradicionálisan lezárja a fesztiválszezont.

Akkor menj el: Ha lemeradtál az összes nyári fesztiválról és előadóról.

Fellépők: Aronchupa, Dubioza Kolektiv, Foreign Beggars, Jasmine Thompson, Kwabs, Milk & Sugar, Ripoff Raskolnyikov, Akph, Belga, Belmondo, Blahalouisiana, Brains, Csík Zenekar, Cloud 9+, Fábián Juli És A Zoohacker, Halott Pénz, Honeybeast, Hősök, Irie Maffia, Intim Torna Illegal, Ivan And The Parazol, Kiscsillag, Majka & Curtis, Magna Cum Laude, Margaret Island, Mary Popkids, Paso, Quimby, Supernem, Wellhello.

Olvasói sztorik