Élet-Stílus

10 felejthetetlen pillanat Bud Spencertől

bud-spencer(210x140)(1).jpg (bud spencer, )
bud-spencer(210x140)(1).jpg (bud spencer, )

Az elmúlt években annyiszor keltették halálhírét, hogy kezdtem elhinni, örökre velünk marad. Többek között rajta nőttem fel. Bármilyen közhely, igaz, hogy

szinte családtag volt nálunk.

Ha a mozikba megérkezett valamelyik új – vagy legalábbis nekünk új – filmje, az külön esemény volt.

Bud Spencer filmjei utólag, felnőtt szemmel sem váltak cikivé, gyermekkori botorsággá. Igen, egyszerűek, de mégis szerethetőek, mert az „igazi” akciófilmeket teszik nevetségessé, miközben egy percig se veszik komolyan önmagukat. Ezek a filmek nem akarnak többnek látszani. „Csak” szórakoztatnak. De azt remekül.
Hogy lerójam tiszteletem, összeszedtem a számomra legemlékezetesebb 10 Bud Spencer-pillanatot a filmjeiből.

Az első

Nálam a szerelem a Különben dühbe jövünkkel kezdődött. 5-6 éves lehettem, amikor először láttam, és természetesen a híres kórusjelenet lett a kedvencem. Jó társaságba kerültem, hisz, mint nem rég kiderült, Russell Crowe is oda van érte. Még hónapokig énekeltem, családom őszinte rémületére. A szöveget még most is tudom!

Csak a Puffin!

Emlékszem, hogy irigyeltem osztálytársaimat, akik látták a Kincs ami nincset, és milyen boldog voltam, amikor hetekkel később végre engem is elvittek a szüleim!
Egy életre meg tanultam, hogy:

Pisztácia

Bud Spencer nem csak szórakoztató színész volt, de nagyon érdekes ember is. Simán elment volna egy Rejtő regény főszereplőjének. Volt sportoló – utolsó vízilabda-mérkőzését állítólag éppen Magyarország ellen játszotta –, dolgozott favágóként, bejárta a világot. Hogy fagylaltárus volt-e, azt nem tudom, de az És megint dühbe jövünkben egy életre megtanultuk, mi Terence Hill kedvenc fagyija.

Bud Spencer, az énekes

Bud Spencer nagyon szerette a zenét, több dalt is szerzett, és a filmjei betétdalait is nem egyszer ő maga énekelte. Itt egy tévéműsorban adja elő a Banános Joe főcímdalát.

A filmzenék

A Bud Spencer filmek zenéi is nagyon fülbemászók voltak. A legtöbbet a Sandokant is jegyző Angelis testvérek komponálták, akik néha az Oliver Onions álnevet használták. Mint például a Piedone sorozat zenéje esetén is.

Kaja, kaja, kaja

A Nagy zabálás is remek film, de senki nem tudott filmen úgy enni, mint Bud Spencer. A számos kajálós jelenetből a legemlékezetesebb az Aranyeső Juccában evőversenye. A legendás hagymás bab itt se hiányozhat, de utána jön még csak a java!

Az örökös szívatás

Visszatérő motívum: Bud nem akar mást, csak nyugalmat, de akkor jön Terence….

A seggberúgós tánc

Másik gyerekkori kedvenc. Kizárásos alapon a bátyámmal próbáltam előadni. Én jártam rosszabbul.

Egykakukktojás

Kakukktojás, hiszen ez nem Bud Spencer személyéhez kötődik, de mégis az egyik legismertebb „szállóige” a filmjeiből.

És végül…

Na és persze: bunyó minden mennyiségben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik