Élet-Stílus

Egy kanadai temetkezési vállalat undorító módon szabadul meg a holttestektől

A hamvasztás egyre népszerűbb azok körében, akiknek hirtelen távozik el valamilyen családtagjuk, rokonuk, barátjuk. A hamvasztás általában olcsóbb és fura ezt kimondani, de sokkal tisztább módja a temetésnek. A halott után így csak a hamu marad, amelyet sokkal jobban lehet mozgatni, szállítani, ha szükséges.

Sokak számára felkavaró lehet, hogy egyesek nyugodtan, nagy gyakorlatiassággal beszélnek erről a témáról, de be kell látnunk, hogy a halál az élet része, így nemcsak szabad, hanem kell is róla beszélni. Egy kanadai krematórium például nem félt meglépni azt a változtatást, hogy a hozzájuk kerülő testeket nem a hagyományos módon “tüntetik el”, hanem átálltak egy teljesen más eljárásra. Az ok rendkívül egyszerű és logikus.

A környezetvédelem

A hamvasztási folyamat során ugyanis rengeteg olyan anyag kerül a légtérbe, ami káros lehet, sőt, az ilyenkor keletkezett karbondioxid konkrétan az üvegházhatásért és a klímaváltozásért is felelős. Ezért a kanadai, Ontarióban működő zöld krematórium olyan eljárással kezeli a testeket, amelyek után csak és kizárólag a halott csontjai maradnak meg.

A módszer lényege, hogy alkáli vegyületekkel felgyorsítják a testek természetes bomlását, így fordulhat elő az, hogy a testből csak a csontok maradnak, minden más az enyészeté lesz.

Via

Ajánlott videó

Olvasói sztorik