Élet-Stílus

A világ ledöbbent Kanada új fizetőeszközén

Ahogy Donald Trump egyre közelebb kerül az USA elnöki székéhez, úgy lesz amerikaik millióinak egyre szimpatikusabb hely Kanada. A laza miniszterelnök, Justin Trudeau indította szimpátiahullám most tovább hömpölyöghet, ugyanis az északi ország úgy döntött, hogy az 50 éve megjelent eredeti Star Trek sorozat tiszteletére kiadnak egy emlékérem kollekciót, amit ráadásul forgalomba is helyeznek.

Star Trek érmék

Ez azt jelenti, hogy aki akar, akár fizethet is a Star Trek-pénzzel, ám természetesen csak Kanada határain belül. A szereplők képével ellátott ezüstérmék egyébként 10 dollárért lesznek kaphatók, az Enterprise-t ábrázolók pedig 20 dollárba fognak kerülni. Az igazi rajongóknak készült egy limitált példányszámú 200 dollár értékű Star Trek formájú kitűző szerű érem is, amelyen még Erzsébet királyné is szerepel, ennek az ára szerény 1200 dollár.

Star Trek kitűző

Kik fognak ilyen drágán érméket vásárolni? Úgy néz ki, elég sokan, hiszen az 1500-as darabszám már az előrendelések során elfogyott, sőt, már vannak amelyeket az ebay-en árulnak, természetesen hatalmas felárral.

Konbini

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik