Élet-Stílus

Semmi extra, csak pustolt kicsit a hó Hawaiion

A Hawaiihoz tartózó Big Island lakói kedd reggel arra lettek figyelmesek, hogy a közeli Mauna Kea vulkán teteje fehéren csillog. A nem mindennapi látványt többen meg is örökítették, a táj  ritkán látható így, fehérséget inkább a hamu szokott okozni arrafelé. Tekintve, hogy a Mauna Kea a szigetcsoport legmagasabb pontja, nem teljesen szokatlan a havazás, ám júliusban mégis egészen meglepő a dolog.

A helyi meteorológiai szolgálat honolului munkatársai azt közölték, hogy a felsőbb területeken egy erős hidegfront miatt alakulhattak ki olyan körülmények, hogy hó eshetett a vulkán tetején.

Az alvó vulkán, amely majdnem 4300 méter magasan fekszik a tengerszint fölött, tavaly már produkált valami hasonlót, akkor egy vihar vonult végig a Mauna Keán, amely egy kevés havat hagyott hátra maga után. A hawaii-i meteorológiai jelentések szerint a vulkán környéki időjárás mindig is kiszámíthatatlan volt.

Sokszor arra figyelmeztetik az arra kirándulókat, hogy a forró napsütésből akár órák alatt hatalmas, széllökésekkel tarkított vihar is lehet.

Huffington Post

Ajánlott videó

Olvasói sztorik