Élet-Stílus

500 kilométeres utazást élt túl a kiscica egy autó lökhárítójába szorulva

Majdnem ötszáz kilométert (egészen pontosan 295 mérföldet) tett meg egy kiscica egy autó lökhárítójába bújva, a brit haditengerészet egyik vadászpilótájának autójában – jelentette a BBC. Nick Grimmer hadnagy a brit közszolgálati adónak elmondta: a macskát azután kezdték el keresni bajtársaival, hogy a birminghami repülőtérről leutazott az Anglia déli részén található bázisára, és a megérkezés után nyávogást hallott a járműből.


A hadnagy elmondása szerint a lökhárítóba rekedt cicát csak azután találták meg, hogy szétszerelték BMW-jét. A cica (a Micimackó Tigrise után) a „Tigger” nevet kapta a pilótáktól, akik a „Repülő Tigrisek” néven ismert repülőszázadban szolgálnak.

A 32 éves Grimmer a BBC-nek elmondta: a cica már meg is találta kedvenc helyét a bázison. A sisakját, amiben repülni szokott. „Ez az egyetlen hely, ahol aludni tud” – mondta el a hadnagy.

A macska egyébként teljese sértetlenül megúszta az utazást, és a repülőszázad most azon a küldetésen van, hogy megtalálják eredeti gazdáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik