Élet-Stílus

Egy jóéjt-csókba halt bele egy fiatal lány

A fiatal lány négy évvel ezelőtti halálát mogyoróvaj okozta.

Halála előtt pár héttel kezdett randizni új barátjával, az akkor 20 éves Myriam Ducre-Lemay. A montreali lány a buli után először töltötte a fiúnál az éjszakát, aki lefekvés előtt még bekapott egy mogyoróvajas szendvicset.

A fiú nem tudott a lány súlyos földimogyoró-allergiájáról és mikor ágyba bújt, egy csókkal kívánt jóéjszakát.  Myriam azonnal allergiás rohamot kapott, de nem volt nála az epipenes injekció, amit ilyen esetekben használni szokott. A pár azonnal hívta a mentőket, akik pár perc alatt ki is érkeztek és kórházba vitték a lányt. Az életét azonban már nem lehetett megmenteni.

Az esettel kapcsolatban megkérdezett orvos szerint az ételben, például a mogyoróban lévő allergén anyagok, még fogyasztás után órákkal is a nyálban maradhatnak, így történhetnek meg ehhez hasonló tragédiák. Myriam édesanyja pedig azt tanácsolja, a legváratlanabb helyzetekre is készítsük fel allergiás gyermekünket.

A tragikus eset már 4 éve történt, de az anya csak most volt képes beszélni róla. Azt mondja, azért, hogy felhívja az allergiával élők és szüleik figyelmét az olyan veszélyekre, amelyekre nem is gondolnának.

(Daily Mail)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik