Élet-Stílus

Nem küzd tovább a szakállas nő

Letette a borotvát – és boldogabb, mint valaha.

Rose Geil 39 éves. Az orlandói nő 13 éves kora óta küzd az erős arcszőrzete ellen. Illetve már nem küzd – de ne szaladjunk ennyire előre.

Serdülőkorában vette észre, hogy nő az oldalszakálla. Azonnal leborotválta, de a hatás nem volt tartós, másnap újra serkent a szőrzet. És megjelent az állán, valamint a szája alatt és felett is.

A borotválás és a szőrszálak tépkedése mellett méregdrága lézeres szőrtelenítő kezeléseknek is alávetette magát – mindhiába.

Mindezt titokban, ugyanis sem családját, sem a barátait nem avatta be titkába. Emiatt viszont sosem járt el osztálykirándulásokra vagy ottalvós bulikba, hiszen reggel mindenki észrevette volna a borostáját.

facebook.com/rose.geil
facebook.com/rose.geil

Egyszer egy hétvégi reggelen, amikor Rose valamiért elfelejtett borotválkozni, anyja észrevette az arcszőrt. Nem beszéltek a problémáról, inkább az anya elvitte őt orvoshoz, aki gyógyszereket írt fel a lánynak, de azok sem használtak. Pontosan azóta sem derült ki, mi okozza az erős szőrzet kialakulását de vélhetően genetikai rendellenességről van szó.

Bár barátai végig támogatták, Rose hosszú, nehéz küzdelmet folytatott ezzel a furcsa élethelyzettel, aztán egyszer csak belefáradt, és úgy döntött: abbahagyja a borotválkozást. Úgy tűnik, élete legjobb döntését hozta meg.

Az első időszak nehéz volt, leginkább azért, mert erősen viszketett a növekvő szőrzet. Hat hét elteltével azonban rendesen kinőtt a szakálla – és imádja. Rose a Mirrornak elmondta, hogy sosem érezte még ennyire magabiztosnak magát. A barátai is maximálisan támogatják az új külsőt.

Az emberek természetesen megnézik az utcán, de még nem találkozott negatív visszajelzéssel, sőt az Instagramon sorra kapja a különböző ajánlatokat.

„Határozottan nőiesnek, szexinek és érzékinek találom magam”

– nyilatkozta a lapnak Rose, és azt is hozzátette:

„Végre elfogadtam igazi önmagam”.

facebook.com/rose.geil
facebook.com/rose.geil

Ajánlott videó

Olvasói sztorik