Élet-Stílus

Ezért hagyja el egy fiatal férfi Magyarországot

24.hu
24.hu

2016. 06. 07. 16:18

Rendkívül népszerű lett a blogposzt, amelyben a szerző leírja, miért nem marad az országban.

A Facebookon a magyar felhasználók körében az elmúlt napokban az egyik legolvasottabb, leggyakrabban megosztott tartalom a Meanwhile in Budapest blog egyik bejegyzése, amely arról szól, hogy egy fiatal férfi miért hagyja el Magyarországot.

A posztból kiderül, hogy a szerző apja 56-ban, az oroszok bevonulása után hagyta el az országot, az anyja pedig 1976-ban. Ő maga Norvégiában nőtt fel, de úgy döntött, itt fog tanulni.

És most – 60 évvel apja, és 40 évvel anyja után – ő is inkább Norvégiát választja.

Számos okból: például azért, mert olyan országban szeretne élni, ahol az embereket nem tárgyként, hanem állampolgárként kezelik; ahol a tehetség számít és nem a politikai kapcsolatok, ahol az állami forrásokból hatékonyan működő közszolgáltatásokat finanszíroznak – és nem az elit gazdagodását.

Hét konkrét okot is felsorol, amik mind-mind a váltást motiválták:

1. Mert a magyarok sokkal több munkával jóval kevesebbet keresnek, mint az európaiak nagy része.

2. Mert a jövedelmet terhelő adók mértéke a legmagasabbak közé tartozik Európában. Ehhez képest az állam által nyújtott szolgáltatások színvonala nem is hasonlítható mondjuk a németországi állapotokhoz. Ahhoz, hogy viszonylag tűrhető egészségügyi szolgáltatásban legyen részünk, le kell fizetni az orvosokat.

3. A 3-as metró állapota.

4. Az intézményesített lopás és korrupció mintapéldái: a nemzeti dohányboltok.

5. Az állami pénzből finanszírozott politikai propaganda – a menekülteknek és a Brüsszelnek üzengető plakátok.

6. A haverságalapú kapitalizmus. Amíg Simicska jó cimbora volt, ő kapta az állami megbízásokat, amióta harag van, Orbán baráti és családi köréből kerülnek ki a tendernyertesek.

7. Az ellenzék: a pártok, akik a választási törvény Fidesz-általi átírása után is ugyanúgy asszisztálnak a rendszerhez a parlamentben, és akik miatt legközelebb is a jelenlegi kormánypártok fogják nyerni a választásokat.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 7.
A kormány bevándorlásról szóló plakátja a főváros VIII. kerületében, a Hungária körúton 2015. június 7-én. Több helyen megrongálták a plakátokat, ezért a Fidesz feljelentést tesz bűncselekményre felbujtás miatt. Németh Szilárd, az országgyűlési képviselője felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy "ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére".
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.