Élet-Stílus

Ne szexelj a vízben, mert meg fogod bánni!

Talán nem kell hosszasan ecsetelni, hogy az ember lánya/fia miért kerül romantikus hangulatba egy meleg nyári estén a Balaton valamelyik strandján, vagy a homokos tengerparton, amikor a hullámok a lábujjait nyaldossák. Awwwww!

A levegő amúgy is forró, a ruha kevés, a testek pedig nedvesek. Nem csoda, ha nem a fahasogatás vagy egy jó meggyes-mákos rétes a következő gondolatunk.

Na mármost, ez eddig szép és jó, de akad azért itt néhány probléma, ami megkeserítheti a filmekben egyébként mindig piszok szexi jelenetek végét. Vagy az azt követő néhány napot.

Azok a csúnya bacik

A folyókban, tavakban és óceánokban található baktériumok szeretkezés közben gyakorlatilag felmásznak a vaginában. Szóval, üdvözlésképpen akár integethetnénk is a húgyúti és gombás fertőzéseknek. Pfuj!

Ugyanez vonatkozik a medencékre és pezsgőfürdőre, különösen akkor, ha a víz nem megfelelően klórozott.

És még egy jó hír: Sara Twogood szülész-nőgyógyász hozzáteszi, a baktériumok és vegyi anyagok mikro repedéseket, sérüléseket okozhatnak a hüvely nyálkahártyáján, így tovább növelve a fertőzések kockázatát.

Igen, igen: a súrlódás.

Ironikusan hangozhat, de a víz kiszárítja a hüvelyt, kimossa a szex közben termelődő természetes síkosítót. A súrlódás következtében pedig a nyálkahártya megrepedezik, és…a folytatás már ismert!

Óvszer balesetek

Mind közül ez a legkínosabb, az biztos. A szakemberek szerint az óvszerek nem túl megbízhatóan vízben, elcsúszkálnak, elszakadnak, plusz a vízben lévő vegyszerek csökkenthetik a hatékonyságukat. Persze ez nem jelenti azt, hogy akkor ne is használjuk!

Egy csúszkáló óvszer még mindig jobb, mint védekezés nélkül egymásnak esni.

Egy kis szilikon alapú síkosítóval csökkenthető a súrlódás, úgyhogy tárazzunk be belőle.

Alternatíva: zuhanyzós szex! Twogood szerint az élvezeti faktor legalább olyan jó (plusz nem megy homok a fenekünkbe), a fertőzéseknek és a hüvelyi irritációnak pedig jóval kisebb a kockázata. Persze az óvszer probléma továbbra is fennáll, de ahogy említettük ezen lehet segíteni.

(via Women’s Health)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik