Élet-Stílus

Öt nap tudatosság a Balaton partján

24.hu
24.hu

2016. 06. 04. 10:50

Az idei Everness fesztiválon ismét lehetőség nyílik az önismeret fejlesztésére, a jógázására, a meditációra, a kikapcsolódásra, a tanulásra, a lazulásra, új barátok megismerésére és minden egyébre, amire a léleknek szüksége lehet!
Június végén és július elején ismét megrendezik Balatonakarattyán a tudatosság ünnepét, az Everness Fesztivált.
Korábban a témában:

A fesztivál, ami nagyon más, mint az összes többi fesztivál. Ahonnan nem szétnyűve, fáradtan, kimerülten tér haza az ember, hanem feltöltve, egészségesebben, vidámabban, nyitottabban.

Az Everness Fesztivál ugyanis a spiritualitásról, a tudatosságról szól. Épp ezért máris érdemes tisztázni ennek a két szónak jelentést, mivel két olyan kifejezésről van szó, amelyeket sajnos gyakran félreértelmeznek. A spiritualitás nem boszorkányság és varázslás, hanem pontosan az, amit a szó jelent: szellemiség, lelkiség, a szellemmel és a lélekkel való foglalkozás, a lélek szavának meghallása és az aszerint való létezés. A tudatosság pedig nem valami hóbort, ami a 21. század embere kitalált arra, hogy akaratlagos tetteket vigyen véghez a bolygó megmentése érdekében, hanem tudatosítása a szellem és a lélek szavának, tudatosítása, elfogadása a világ és benne az ember valódi létének, működésének, tudatos megélése a nem pusztán anyagi valóságnak.

Ha e két szót így értelmezzük, akkor máris jó helyen keresgélünk, az Everness Fesztiválon ugyanis pontosan erre a két dologra, ezek megismerésére találhatunk elképesztő mennyiségű programot. A spiritualitás és a tudatosság az élet minden területén jelen van, így a fesztivál programja is egy végeláthatatlan, ezernyi elemből összeálló folyam. Van, aki a zenén, van, aki a beszélgetéseken keresztül tapasztalhatja meg igazi önmagát és a világot, és van, akinek egy masszázs, egy jóga, csikung, vagy bármilyen más mozgásos foglalkozás, esetleg egy meditáció, egy közös önfeledt zenélés, táncolás, rajzolás, netán egy-egy izgalmas előadás lesz az, ami megérinti a lelkét, ami kinyitja őt a saját valóságára, önmaga megismerésére és elfogadására.

Az idei fesztiválon nagyon sokan lesznek ebben a látogatók segítségére és idén már olyan nemzetközileg elismert, híres előadók is tiszteletüket tetszik a rendezvényen, mint például James Redfield (A mennyei prófécia szerzője), Wm. Paul Young (A viskó, és a Keresztutak című könyvek írója), Kyriacos C. Markides (A ciprusi mágus szerzője), Mabel Katz (Ho’oponopono nemzetközileg elismert szaktekintélye). Mellettük természetesen jelen lesznek a hazai spirituális úton járók és tanítók is, így ott lesz Müller Péter, Soma Mamagésa, A lovasíjász című dokumentumfilmből sokak által megismert Kassai Lajos, Kereszty András, Dr. Grandpierre Attila, Kalo Jenő, Balogh Béla, Bihari Viki és még sokan mások.

Isten tudja az Everness Fesztiválon!

A fesztiválon a 24.hu, népszerű Isten tudja.. rovatának közreműködői (Cser Zoltán – buddhista tanító, Kustárné Almási Zsuzsanna – református lelkész, Mérő Mátyás – vaisnava/Krisna hívő lelkész, Nagypál Szabolcs – római katolikus teológus, Radnóti Zoltán – rabbi, Sulok Zoltán Szabolcs – muszlim hitoktató, valamint a rovat vezetője Rába Géza) is tartanak előadásokat, részt vesznek egy vallásközi kerekasztal-beszélgetésen, valamint szívesen válaszolnak személyesen is a felmerülő kérdésekre a fesztivál második napján, június 29-én.

A fesztivál időpontja: 2016. június 28 – július 3.

A fesztivál helyszíne: Balatonakarattya (Balaton-part)

A fesztivál honlapja: www.everness.hu

 

Nyerjen belépőt az Evernessre!
Nincs más dolga, mint ide kattintani,  helyesen válaszolni, elküldeni a választ a megadott  címre és reménykedni, hogy ön lesz a szerencsések egyike!

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

BERLIN, GERMANY - MAY 03:  Abdulrahman Mohamed, a Syrian refugee, carries pieces of furniture as he helps a friend move out of a shelter for refugees and migrants in Marienfelde district to an apartment in the city as other shelter residents walk past on May 3, 2017 in Berlin, Germany. The shelter currently houses approximately 450 people, the majority of whom are still waiting for their asylum applications to be processed. Most of the residents come from countries including Syria, Iraq, Afghanistan and Iran, as well as Lebanon, Turkey and Chechnya, and half of them are under 18, as the shelter only admits families. Most of the children go to local schools and German has become their common language. Germany took in over one million refugees and migrants between 2015 and 2016.  (Photo by Sean Gallup/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.