Élet-Stílus

Milliókat gyűjtöttek egy anyukának, miután lopáson kapták

Százezrek sajnálták meg a kínai nőt, amikor megtudták, kiknek és miért lopott.

Pár óra alatt majdnem 13 millió forintnak megfelelő összeget gyűjtöttek össze kínai internetezők egy bolti lopáson kapott anyukának, miután története futótűzként kezdett el terjedni a helyi közösségi oldalakon – jelentette a South China Morning Post. A meg nem nevezett nőt egy nappal Gyereknap előtt fogták el szupermarketben, ahonnan csirkecombokat, valamint két mesekönyvet lopott el.

Mint kiderült, az egyedülálló anyuka vesebetegségben szenvedő ikerlányainak akarta adni azokat, gyereknapi ajándékként, mert a lányoknak ez volt minden vágyuk. A Jiangsu tartományban élő nő egy helyi lapnak elmondta: „Csak öt jüan (200 forint) volt nálam, de a gyerekeknek szánt csirkecombok hét jüanba, egy könyv pedig 19 jüanba kerül” – mondta el a nő, aki nagyjából napi 50 jüant keres szeméttelepi munkásként.

Milliós adományt kapott, miután lopáson kapták

A kínai közösségi oldalakon „világ legszomorúbb gyereknapi ajándékaként” kezdték el jellemezni az esetet, miután egy rendőr megosztotta azt közösségi oldalán, és futótűzként terjedni kezdett. A Post beszámolója szerint több mint százezer ember kommentálta a hírt, akik nagy többségét meghatotta a nő szomorú története.

A nőt a rendőrök ugyan őrizetbe vették, de végül vádemelés nélkül szabadon engedték, mert az ellopott tárgyak értéke nem érte el a büntethetőségi határt, a száz jüant. A Post cikke szerint a nőnek három óra alatt gyűjtötték össze a netezők a 300 ezer jüant (13 millió forint), ami után le is állították a gyűjtést. Szakértők szerint ugyanis ennyi pénzre van szükség a hétéves ikerlányok kezelésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik