Élet-Stílus

Öltözete miatt nem engedték repülőre szállni a fiatal lányt

Forrónadrágot és hosszú zoknit viselt az a lány, akit az amerikai JetBlue légitársaság munkatársai nem engedtek felszállni egy Bostonból Seattle-be induló repülőgépre. A Maggie McMuffin művésznéven dolgozó kabaré-előadóval történtekről, az egyik barátnője, Molly McIsaac számolt be egy dühös Facebook-bejegyzésben.

Fotó: Facebook / Molly McIsacc
Fotó: Facebook / Molly McIsacc

Azt írja, hogy McMuffinnal a becsekkolást végző hölgy közölte udvariasan: „ennyire illetlen öltözékben” nem engedheti fel őt a gépre. A nő azt mondta, a gép személyzetével megbeszélte a dolgot, és a kapitány döntött úgy, hogy a lány csak akkor foglalhatja el a helyét, ha valami kevésbé kihívó lesz rajta.

A JetBlue munkatársa elismerte, hogy légitársaság szabályzatban sehol sem szerepel az utasok öltözékére vonatkozó passzus, ők a kollégáival mégis úgy érezték, hogy a többi utast, különösen a családokat zavarná McMuffin viselete.

Az előadónő poggyász nélkül utazott, vagyis semmi sem volt nála, amit felvehetett volna, így kénytelen volt az egyik reptéri boltban 22 dollárért (kb. 6000 forintért) venni egy valamivel hosszabb rövidnadrágot.

Fotó: Twitter / Maggie Mcmuffin
Fotó: Twitter / Maggie Mcmuffin

Később, amikor McMuffin kapcsolatba lépett a légitársasággal, elnézést kértek tőle, megtérítették neki a hosszabb nadrág árát és adtak neki egy 200 dolláros kupont. A lány ennek ellenére úgy érzi, hogy nyilvánosan megalázták, és szeretne magyarázatot kapni a pilóta szexista viselkedésére.

„Jellemző a patriarchális társadalmunkra, hogy kihívó ruhákat, terveznek és adnak el a nőknek, aztán ha ők úgy döntenek, hogy fel is veszik őket, büntetést kapnak értük” – nyilatkozta McMuffin a seattlei Kiro7 híradójának.

(Telegraph)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik