Élet-Stílus

Ilyen az, amikor 44 évnyi börtön után arcon vág az iPhone

Otis Johnson 1960-as évek végén került börtönbe, ahonnan csak 2014-ben, több mint 44 év után szabadult. A férfi még fiatal felnőttként, 25 évesen került a rácsok mögé, ahonnan 69 éves korában jutott ki. Négy évtizednyi fejlődés még úgy is rengetegnek számít, ha az ember végig szabadon járhat, kelhet a világban, bármit megvehet, amire van pénze és használhatja, vagy legalább értesülhet a technika legújabb vívmányairól.

Johnsonnak azonban több mint 40 éven keresztül nem sok lehetősége volt arra, hogy figyelemmel kövesse, vagy akár részt vegyen a technikai fejlődésben. Ő valószínűleg edzett, vagy kártyázott, amikor elkezdtek egyre többen személyi számítógépeket használni, de mikor kiszabadult, fogalma sem volt róla mi azaz internet, vagy azok a villogó készülékek, amiket mindenki nyomkod az utcán.

Johnsonnal az Al Jazeera csinált interjút, aki valósággal megrémült a New York-i Time Square-en, mikor meglátta az óriási fényreklámokat és a CIA ügynökökre hasonlító drótokkal a fülükben menetelő járókelőket. Elképesztő lenne az általunk már jól megszokott világot a férfi perspektívájából látni, ezt az érzést hozza kicsit közelebb a vele készített interjú.

Via

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik