Élet-Stílus

Élelmiszeradományból főznek, de hétfőn rákot ebédeltek

Ha eszünkbe jutna valaha is azon sopánkodni vagy háborogni, hogy a hazánkban élő külföldiek elveszik a magyar emberektől a munkát, akkor idézzük majd fel emlékeinkben (vagy egyszerűen csak keressük vissza) a most következő történetet és videót. Tanulságos.

Van egy tapas bár Budapesten, a Vicky Barcelona. Náluk dolgozik Christian Martinez spanyol séf. Christian segíteni szeretett volna a rászorulókon, a munkahelye pedig teljes mellszélességgel támogatta őt ebben.

Étterem lévén mi sem volt kézenfekvőbb, mint az, ha jótékonykodnak, akkor a főzés lesz a középpontban.

Először szerveztek egy paelle estet a Vicky Barcelonában, ahol becsületkasszás alapon, de minimum ezer forint fejében bárki kapott egy kóstolónyi adagot a spanyol egytálételből, az itala mellé.

Az akció rendkívül népszerű volt, elsősorban (hatvan százalékban) a Magyarországon élő spanyolok körében. Nagyon örültek, hogy ehettek egy jót a nemzeti ételükből, egy igazi spanyol szakács közreműködésével, illetve lelkesek voltak a program karitatív jellege miatt is.

Egy spanyol fiú például nyolc adag paellát evett, így ő egyedül 8000-9000 forinttal támogatta az akciót. 

Az átmeneti otthonban örültek az ételadománynak, de a rák nem aratott osztatlan sikert. Lássuk, kinek hogy ízlett!

A csapat az Anyaoltalmazó Alapítványt választotta ki kedvezményezettként, a befolyt, csaknem 150 ezer forintot, nekik ajánlották fel. Az alapítvány egy családoknak kialakított átmeneti otthont és egy anyaotthont működtet a fővárosban. Összesen nyolcvan férőhellyel rendelkeznek, a túljelentkezés pedig folyamatos.

A pénzadományért nagyon hálásak vagyunk. A gyerekeknek pingpong asztalt, az édesanyáknak pedig ruhaszárítót veszünk az összegből. Így több helyük lesz teregetni

– mondta Hampel Nagy Ágnes, az alapítvány vezetője.

A jótékonyság azonban nem ért itt véget. Második felvonásként Christian Martinez személyesen dobott össze úgy száz adagnyi paellát az otthonok lakóinak.

Az akció az első volt, de semmiképp sem az utolsó. A budapesti Vicky Barcelona rendszeresen szeretne jótékony paella főzéseket szervezni, a befolyó összeget pedig mindig más rászoruló szervezeteknek juttatnák el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik