Élet-Stílus

Trump forró csókjával löknék vissza Nagy-Britanniát az EU karjaiba

Úgy látszik, hogy a smároló Trump-motívum lassan politikai szimbólum lesz szerte a világon. Még hetekkel ezelőtt Litvániában, egy vilniusi étterem falán jelent meg egy festmény, ami az egymással nyelvelő republikánus elnökjelöltet és az orosz atyaúristent ábrázolja. A hely tulajdonosa elárulta, hogy az alkotással szándékosan utaltak a berlini falra festett Brezsnyev-Honecker csókra. Az alkotó szerint, ha Amerika és Oroszország a jövőben konfliktusba kerülne egymással, akkor a harcot biztosan a térségben vívnák, a kérdés csak az, hogy tankkal, vagy nyelvvel.

Putyin és Trump

Valami egészen hasonló street art született Bristol városában is, ahol Donald Trump ezúttal egy brit politikusra, a rá kísértetiesen hasonlító Boris Johnsonra nyomult rá. A festményt ezúttal nem egy étterem tulaja, hanem a We Are Europe egyesület rendelte, akik így szeretnének az EU-s tagság mellett kampányolni. A republikánus jelölt nemrég azt nyilatkozta, hogy a britek jobban járnának, ha kilépnének az Európai Unióból, bár hozzátette, hogy ez csak a saját személyes véleménye.

Elképzelhető, hogy a közeljövőben a “Trump-csók” valamiféle politikai kampányeszközzé fog válni, amit a pártok már csak akkor vetnének be, ha minden kötél szakad. Amennyiben ez tényleg így lesz, kíváncsian várjuk, hogy a magyar ellenzék hogyan tudná használni ezt a csodafegyvert és kire uszítanák rá a kanos Donaldot.

Te melyik magyar politikussal eresztenéd össze Trumpot?

Politico

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik