Élet-Stílus

Sosem találná ki, hány éve működik a világ legrégebbi kocsmája

Vincze Miklós
Vincze Miklós

Kultúrák és cool túrák. 2016. 05. 26. 13:22

A magyar honfoglalás után néhány évvel az írek már itt itták a sört.

A 900 körül Luain által még Atha Luain néven alapított bár most, több, mint 1100 évvel később is fogadja a szomjas és éhes vendégeket, sőt, a köré épült városka, Athlone nevét is ez adta. Ma ugyan Sean’s Bar néven fut, de ez természetesen semmit sem von le történelmi jelentőségéből.

Világmegváltó dolgok és fontos események ugyan nem történtek itt, de a hely számos érdekességgel dicsekedhet – ezek közül talán a legmeglepőbb, hogy a korábbi tulajdonosok mindegyikéről vannak információk (1987-ben rövid ideig még Boy George tulajdonában is volt!), sőt, a hetvenes években zajlott felújítások során megtalálták az eredeti, X. századi akác- és fűzvesszők segítségével emelt falakat is.

Padlója direkt döntött, hogy az esővíz egyszerűen átfolyhasson az asztalok közt, bele a közeli folyóba, bár víz helyett jó eséllyel inkább emberek szoktak itt keresztülgurulni, mondjuk úgy a hetedik whisky után.

A Sean’s reneszánsza a nyolcvanas évek óta tart, mikor a Dallas két sztárja, Larry Hagman és Linda Gray törzsvendégekké váltak. Azóta zenészek, sportolók és művészek ezrei fordultak meg a helyen, így a törzsvendégek jó eséllyel néhány hetente találkoznak egy olyan sztárral, akiket korábban csak a tévéképernyőkön át nézhettek irigykedve.

Fotók: Chris55/Wikimedia Commons, Sofia Gk, Melanie K. Reed, Sean’s
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 29.
A főváros egyik legdrágább környéke a Duna partján épített Xlll. kerületi Marina Part. Ennek oka az, hogy kizárólag új építésű lakásokat találunk a környéken.
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.