Élet-Stílus a világ egy fura hely

Sosem találná ki, hány éve működik a világ legrégebbi kocsmája

A magyar honfoglalás után néhány évvel az írek már itt itták a sört.

A 900 körül Luain által még Atha Luain néven alapított bár most, több, mint 1100 évvel később is fogadja a szomjas és éhes vendégeket, sőt, a köré épült városka, Athlone nevét is ez adta. Ma ugyan Sean’s Bar néven fut, de ez természetesen semmit sem von le történelmi jelentőségéből.

Sean's_bar

Világmegváltó dolgok és fontos események ugyan nem történtek itt, de a hely számos érdekességgel dicsekedhet – ezek közül talán a legmeglepőbb, hogy a korábbi tulajdonosok mindegyikéről vannak információk (1987-ben rövid ideig még Boy George tulajdonában is volt!), sőt, a hetvenes években zajlott felújítások során megtalálták az eredeti, X. századi akác- és fűzvesszők segítségével emelt falakat is.

14753026662_fd807a3b10_k

Padlója direkt döntött, hogy az esővíz egyszerűen átfolyhasson az asztalok közt, bele a közeli folyóba, bár víz helyett jó eséllyel inkább emberek szoktak itt keresztülgurulni, mondjuk úgy a hetedik whisky után.

A Sean’s reneszánsza a nyolcvanas évek óta tart, mikor a Dallas két sztárja, Larry Hagman és Linda Gray törzsvendégekké váltak. Azóta zenészek, sportolók és művészek ezrei fordultak meg a helyen, így a törzsvendégek jó eséllyel néhány hetente találkoznak egy olyan sztárral, akiket korábban csak a tévéképernyőkön át nézhettek irigykedve.

Fotók: Chris55/Wikimedia Commons, Sofia Gk, Melanie K. Reed, Sean’s

Ajánlott videó

Olvasói sztorik