Élet-Stílus

Meglógtak a vízidisznók az állatkertből

Senki sem tudja, merre csámborog a két túlméretezett rágcsáló, de már mindenki őket keresi Torontóban.

Rendőrök, az állatkert munkatársai és már a torontói lakosok is nyomába eredtek annak a két vízidisznónak, ami kedden lépett meg a helyi állatkertből.

A vízidisznókat, amik leginkább egy óriás tengeri malacra hasonlítanak, több tucat ember keresi a közel négyszáz hektárnyi területen, írja a Toronto Sun.

Annak ellenére, hogy emberre nem veszélyesek, a lakosságot figyelmeztették, hogy ha látják, ne közelítsék meg az állatokat, hanem hívják  az illetékeseket.

Szerencsére a keresés nem tű a szénakazalban, a vízidisznók ugyanis a Föld legnagyobb rágcsálói. A kifejlett példányok testhossza 106-134 centiméter, marmagasságuk 50-62 centiméter, súlyúk 35-66 kilogramm. Bár a torontói szökevények ennél jóval kisebbek, tizenöt kiló körül vannak, nyilatkozta Megan Price, a park szóvivője. Hozzátette, ha megtalálják őket, kivizsgálják az esetet, és ha szükséges, a belső szabályzaton is módosítanak.

Az állatkertnek három vízidisznója volt, amiből az egyik nem vágyott a szabad élet után, jelenleg a karámban várja társait.

A növényevő kapibara Dél-Amerikában őshonos, ahol gyakori zsákmánya az anakondának. A két szökevénynek óriáskígyótól Torontóban remélhetőleg nem kell tartania.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik