Élet-Stílus

Eltiltották az iskolabáltól a meleg srácot

A szülők komoly választás elé állították. És ő döntött.

Az iskolabálok szezonja van Amerikában, bemutattunk a témában mostanában megannyi megható történetet – például a prom-táncra felkért Down-os srácról, a pompomlány által elhívott autista fiúról; és ismét egy ilyen sztori következik.

Myren, egy marylandi srác sztorija.

A 17 éves diák számára természetes volt, hogy – ahogy a barátai, ismerősei – középiskolás éveinek egyik legfontosabb estéjére a párjával érkezik. Szülei azonban hallani sem akartak arról, hogy a srác elvigye a szerelmét, sőt azt sem akarták, hogy Myren megjelenjen a saját iskolabálján – elsősorban azért, mert Myren párja fiú.

 „A szüleim azt mondták, nem mehetek el a promra, mert a barátommal akartam menni”

– írja a 17 éves fiú, majd hozzáteszi:

„úgyhogy kénytelen voltam titokban elmenni.”

A Twitterre kiposztolt bejegyzésre és a csatolt fotókra rengeteg pozitív visszajelzést kapott. Több mint 41 ezer like, 18 ezer megosztás a mérleg, és persze jöttek gyűlölködő kommentek is: „Ha az apád lennék, seggbe rúgnálak” – és efféle épületes hozzászólások.

A kommentekből kiderült, többen is hasonló helyzetben vannak: egy leszbikus lány például azt írta: ő nem lehetett jelen a saját iskolabálján, pusztán azért, mert szerette volna vinni a barátnőjét.

Myren szülei akkor jöttek rá, hogy fiuk biszexuális, amikor meglátták a telefonján az üzeneteket a barátjától – írja a BuzzFeed. Azt akarták, hogy vessen véget a kapcsolatnak, de úgy gondolta, hogy ha már így is „büntetésben él”, már semmi veszítenivalója nincs azzal, hogy elmegy a bálba.

És elment.

Minden diáknak eljöttek a szülei, hogy fotók és videók formájában megörökítsék a nagy estét; egyedül neki és barátjának a rokonai nem voltak jelen. Azt mondta apjáéknak, hogy egy buliba megy iskola után (vélhetően most már látják a hírekből, hogy nem egészen így történt).

Így nem lehetett teljes az öröme, de így is boldog volt, hiszen a párjával tölthette a nagy estét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik