Élet-Stílus

Nem fogod elhinni, milyen DNS-t találtak az amerikai hamburgerekben

Amikor meghallja az ember azt a szót, hogy hamburger, mindenkinek egy hatalmas húspogácsa, egy omlós buci, zöldségek és valami finom szósz jut eszébe. Ekkor viszonylag kevesek asszociálnak arra, hogy milyen súlyos fertőzéseket, betegségeket terjeszthetnek a nem megfelelően elkészített ételek. Erre próbál meg rávilágítani a Clear Labs nevű amerikai egészségügyi intézet, amely elkészítette a The Hamburger Report című jelentését.

Tumblr

A Clear Labs összesen 79 féle hamburgert árusító egység, mintegy 22 üzletét vizsgálta. 258 hamburgert vetettek alá az úgynevezett NGS (next-generation genomic sequencing) vizsgálatnak, amellyel azt is ki tudják mutatni, hogy milyen DNS található a burgerekben.

Az eredmények nagyrészt megnyugtatóak lettek, ám néhány esetben egészen ijesztő dolgok derültek ki. Például az, hogy sokszor elvileg nélkülözhetetlen alapanyagok hiányoznak a hamburgerekből, de a legmegdöbbentőbb még is az volt, hogy 3 ízben patkány DNS-t is találtak a vizsgált mintákban. És ha mindez még nem lenne elég, egy fagyasztott burgerben még egy kevés emberi DNS is felütötte a “fejét”. A legnagyobb átverés áldozatai a vegetáriánusok lettek, a nekik készített ételek többször tartalmaztak disznó, valamint marhahúst, a fekete babos szendvicsükben pedig nulla százaléknyi fekete babot találtak.

Gif: Good Burger

Aki úgy döntene, hogy nem eszik többet hamburgert, annak elmondjuk, hogy a fent említett adatok kizárólag Amerikára és azon belül csakis Észak-Carolinára vonatkoznak. A bevizsgált minták mindössze 1,6%-a tartalmazott olyan anyagot, ami valóban káros lehet az egészségre.

Via

Ajánlott videó

Olvasói sztorik