Élet-Stílus

Videón, ahogy egy járókelő kimenti a sofőrt az égő autóból

A sofőrre a biztos halál várt volna, ha nem siet a segítségére.

Hősként ünnepelnek Los Angelesben egy boltvezetőt, aki saját életét kockáztatva mentett ki egy fiatalembert felborult, és lángra kapott autójából. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a balesetet szenvedett autó sofőrje illegális utcai versenyben vett részt, amikor egy teherautót kikerülve elvesztette irányítását a jármű felett, és egy villanyoszlopnak csapódva felborult.

Az autó a feje tetején állt meg, pár méterre a matracbolttól, ahol Santiago Portillo dolgozik. A férfi a helyi sajtónak elmondta: alig érkezett be munkahelyére, amikor hallotta az ütközés hangjait, majd az ablakon kinézve meglátta a felborult autót, amiből lángok csaptak fel. A férfi gyorsan előkapta telefonját és filmezni kezdte a balesetet, amikor meglátta, hogy valaki van a járműben.

„Egy kart láttam kilógni az ablakon és egy melegítő felsőt” – mondta el férfi, aki azonnal lerakta telefonját, és gyorsan a roncsok között rekedt férfi segítségére sietett. „Nem akartam végignézni, ahogy egy ember halálra ég” – közölte Portillo.

Amikor bemászott az autóba, a szellőzőrendszerből már lángnyelvek és fojtó fekete füst kezdte elárasztania az utasteret. Végül sikerült kihúznia a roncsok közül a húszas évei elején járó sofőrt, akinek vérzett a feje, és lábai teljesen össze voltak roncsolva. A tűzoltók Portillo elmondása szerint nagyjából öt perccel később már ki is értek a helyszínre, de akkor az autó már teljesen kiégett.

Portillo02

A helyi tűzoltóság közlése szerint Ricardo Nunez súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett. Anyja elmondása szerint már javul az állapota. A helyi rendőrség közölte: egyelőre nem tudják, hogy vádat emelnek-e ellene az utcai versenyzés és a majdnem a halálát okozó baleset miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik