Élet-Stílus

Az olaszok közel két kilométeres pizzával készülnek világrekordot dönteni

Alessandro Marinacci, a helyi nápolyi lapoknak elmondta, hogy a város büszkeségének egyik fontos sarokköve a tény, hogy tőlük származik a pizza, ezért rendkívül fontos, hogy a város birtokoljon valamilyen pizzával kapcsolatos világrekordot. A pizza, ami a világ talán legnépszerűbb és legközkedveltebb gyors kajája, szinte végtelen fajtában és formában létezik, így nem csoda, hogy nem egyértelműen a nápolyiak tartanak a műfajban mindenféle rekordot.

Pizza Gif

Ezen akar változtatni a séf, aki elmondta, hogy azt tervezik, sütnek egy közel két kilométeres pizzát, hogy legyőzzék a tavaly óta csúcstartó milánóiakat. Az egész rekordkísérletet május 15-én tartják, ahova szeretettel várnak minden környékbelit. A szakácsokból álló elitalakulat öt külön erre tervezett fatüzelésű kemencével fog dolgozni. Úgy számolják, hogy szükségük lesz több mint 2 tonna lisztre, ugyanennyi mozzorellára, másfél tonna paradicsomszószra, 201 liter olajra és 25 kilogramm bazsalikomra.

Pizza Gif

A nápolyi pizzát egyébként nemrégiben az Unesco a világörökség részévé nyilvánította, így az eredeti recepteket, az alapanyagokat és az elkészítés módját szigorú szabályok szerint rögzítették. A nápolyi pizzából a vékony tésztája miatt sokkal többet meg tud enni egy ember, a szervezők úgy számolják, hogy a közel két kilométeres pizza kicsivel több mint 6 ezer embert tud majd jóllakatni.

Via

Ajánlott videó

Olvasói sztorik