Élet-Stílus

Rákkal küzd a kisfiú, aki daganatos betegeknek növesztette a haját

Sokszor lánynak nézték, de remekül kezelte a cikizést.

Vinny Desautels 7 éves. Két esztendőn át növesztette a haját – azért, hogy amikor majd levágják, kemoterápián átesett rákbetegeknek adományozhassa.

Frizurája miatt sokszor hitték, hogy kislány, de ő minden alkalommal csak legyintett, nevetett, és közben arra gondolt, hogy jó cél érdekében növeszti.

Amanda Azevedo / Facebook
Amanda Azevedo / Facebook

Márciusban vágták le jó hosszúra nőtt haját, és nem sokkal ezután történt, hogy megduzzadt a kisfiú szeme. Az orvosok eleinte allergiára gyanakodtak.

4. stádium

Aztán egy nap Vincent azzal jött haza az iskolából, hogy fáj a térde. A szülei a csípőjén egy duzzanatot találtak. Attól tartottak, hogy a két testrész elváltozása között lehet valamilyen összefüggés, és sajnos az orvosok megerősítették ezt a feltevést.

Egyelőre annyit tudni, hogy 4. stádiumban van a rák, de még sok vizsgálatot kell elvégezni, hogy kiderüljön, pontosan milyen tumorral van dolguk, és milyen gyógymódok jöhetnek szóba. A kisfiú nagyszülei az interneten gyűjtenek pénzt a családnak a kezelési költségekre.

A hétéves Vinny, aki két éven át még a cikizést is elviselte, hogy segítsen a daganatos betegeknek, most maga is meg kell, hogy küzdjön a kórral. Igyekszünk figyelemmel kísérni a harcát, szeretnénk jó hírekről beszámolni…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik