Élet-Stílus

“A maffiózók nem olyanok, mint a Keresztapa filmekben”

Maffia(430x286).jpg (Array)
Maffia(430x286).jpg (Array)

Egy olasz fotós éveken keresztül fotózta a maffia ártatlan és kevésbé ártatlan áldozatait. Letizia Battaglia szerint ezek az emberek nem feltétlenül olyanok, mint az amerikai filmekben. Úgy látja, a Maffiózók vagy a Keresztapa nem feltétlenül adja vissza azt, amit a maffia valóban képvisel.

Amikor az ISIS katonáit látom, kicsit olyan érzésem van, mintha ők is maffiózók lennének. Nem érdekli őket semmi, el akarják érni amit akarnak és ennyi.

A 81 éves fotóművész most adja ki új könyvét, amiben 600 ezer képe közül válogatta ki a legjobbakat. Így szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a maffiózók nem feltétlenül olyanok, ahogy az emberek elképzelik. Letizia Szicíliában, Palermo-ban született, ami a maffia egyik legfőbb központja. Munkája során megpróbálta megtalálni az egyensúlyt Szicília szépsége és árnyoldala között. A maffia miatt több barátját vesztette el, a legjobb bírókat, a legjobb rendőröket, a legjobb embereket ölték meg.

Ő is kapott néhány fenyegető levelet, telefonhívást, de szerinte a demokrácia fontosabb a félelemnél. Letizia szerint a maffia most erősebb, mint bármikor.

A maffia azelőtt vademberekből állt, most viszont már a politikában és a pénzügyi életben is szerepet játszik.

(CNN)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik