Élet-Stílus

Ma estétől újra lehet szavazni kedvencünkre a NAGY-SZÍN-PAD!-on

24.hu
24.hu

2016. 05. 05. 18:15

Az elődöntők véget értek, mától vasárnap estéig újra letehetjük a voksunk a kedvenc produkciónk mellett. Másfél hét múlva pedig élő döntő az Akváriumban!

Április 23-tól május 4-ig 12 estén át 12 produkció bizonyíthatta nagyszínpad-érettségét az Akvárium Klubban. A korábbi évekkel ellentétben idén teljes koncertekkel készültek az előadók,  amelyek közül több is telt ház előtt zajlott, még a hétköznapi, illetve vasárnapra eső időpontok ellenére is.

Az értékelési rendszer is változott: ezúttal egy huszonöt tagú szakmai zsűri –akik közt koncert- és fesztiválszervezők, újságírók, rendezők, előadóművészek, és már nagyszínpadokon játszó előadók is szerepeltek – is figyelte és pontozta a versenyző zenekarokat: az indie-folkot játszó Bagossy Brothers Company-t, a saját zenéjét speed-folk freak punkként jellemző Bohemian Betyars-t, a nyári fesztiválokon már sikeres Esti Kornélt, a mainstreamben rendkívüli népszerűségnek örvendő Fehérvári Gábor Alfrédot, a forró, trópikus jungle-rockot művelő Fran Palermót, a mezőny legmultikultibb csapatát, a  Mongooz and The Magnetet, a zenekarrá terebélyesedett Marge-ot, Magyarország első számú elektronikus hárfa-pop zenekarát, a Passed-et, a desert rockot zúzó Run Over Dogs-ot, az elektronikát rockos gitárokkal, szenvedélyes énekkel és magyar nyelvű szövegekkel kombináló Superstereót, a budapesti klubozásból kitörő Szabó Benedek és a Galaxisokat, és végül 4-én a már fesztivál- és klub-edzett Zaporozsecet.

A zsűri által adott pontok a közönségszavazatokkal kiegészülve határozzák majd meg az előadók helyzetét a NAGY-SZÍN-PAD! 2016-os rangsorában. 

„Most, a tizenkettedik koncert után én még nem tudnám megmondani, hogy melyik lesz az a három produkció, amely biztosan továbbjutó, olyannyira erős és izgalmas volt a mezőny!” – mondta el Lobenwein Norbert, a Nagy-Szín-Pad! alapító-főszervezője. “Meglepetésként ért, hogy még hétköznapokon is meg tudott telni a KisHall. Azt is érdekes volt megtapasztalni, hogy a 25 fős zsűri tagjai mennyire máshogy élték meg ugyanazokat az előadásokat. Beszélgettünk, vitáztunk, győzködtük egymást, olyan információk kerültek elő, amiket nem biztos, hogy eddig tényezőként kezeltünk” – tette hozzá Vermes Orsolya, zenei menedzser. „Zsűriként funkcionálni nem könnyű feladat. Még az elején eldöntöttem, hogy 5 pont alatt senkinek nem fogok adni, ha már idáig eljutottak. Mivel sem a klasszikus értelemben vett zenész, sem énekes sem vagyok, ezért minden esetben az összhatás adta a konklúziót. Remélem nem haragítottam magamra a fél szakmát, csak próbáltam a lehető legőszintébb kritikákat megfogalmazni” – mesélte Wolfie, a Punnany Massif egyik alapító tagja.

A szakmai szavazás nyílt, eredménye ezen az oldalon követhető.

Az elődöntők során a közönség a koncertek napján este 8-tól másnap este 8-ig segíthette voksaival az aznap színpadra lépő produkciókat, de

május 5-én este 8-tól május 8-án este 8-ig újra lehetőség lesz szavazni az összes előadóra.

Hogy mely három produkció kapta a legmagasabb pontszámot, és jut tovább a döntőbe, május 9-én, vasárnap reggel derül ki a Petőfi Rádió Talpra magyar! című műsorában.

Ekkor újraindul majd a szavazás, a három továbbjutó zenekarra pedig egészen a május 15-i döntőig lehet voksolni, ahol élő adásban derül majd ki, hogy ki lesz az idei Nagy-Szín-Pad! győztese. A döntősök mellett fellép majd a Margaret Island és koncertet ad a Soerii & Poolek is, utána pedig kezdődik a Nagy Fesztiválbuli a VOLT Music Barban, ahol a DJ Fülöp – Lobenwein – Murak hármas pakolja a lemezeket.

A belépés mindenhová ingyenes, a már megváltott belépőjegyek pedig visszaválthatók az Akvárium klub pénztárában!

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.