Élet-Stílus

Tíz év után találták meg az eltűnt vizsláját

Gazdája már rég halottnak hitte a 2006-ban egyéves korában eltűnt barna-fehér rövidszőrű vizsláját, Charlie-t, akit a múlt héten találtak meg elhagyatva az Alabama állam déli részén fekvő Brewtonnál.

Egy helyi állatorvosi klinika azonosította az állatot mikrocsipjét leolvasva, és telefonon értesítette gazdáját, aki a 300 kilométerre északra fekvő Birmingham melletti Cornerben él.

“Sokkos állapotban voltam, megdöbbentem, sírtam. Ez bámulatos” – mondta egy csütörtöki interjújában Tracey Dove. Senki nem tudja, hol lehetett a kutya az elmúlt tíz évben, ám pofája ősszé vált, és mellkasán hatalmas rákos daganat éktelenkedik. A jövő héten fogják megműteni, és utána Dove amilyen hamar csak lehet, haza akarja őt vinni.

Dove a Cornertől 100 kilométerre északra fekvő Cullmanban élt nyolcéves fiával, amikor Charlie eltűnt a kertjéből. A rövidszőrű vizsla a vadászok kedvenc fajtája, és Dove úgy véli, valaki ellophatta.

“Nagyon drága vadászkutya, de mi csak házikedvencként tartottuk, és elkényeztettük” – hangoztatta.

Amikor Charlie eltűnt, Dove a mikrocsippel ellátott kutyák adatbázisával tartotta a kapcsolatot, de már nem reménykedett abban, hogy kedvence valaha is előkerül.

Renée Jones állatmentőt szomszédja értesítette arról, hogy a Brewton melletti templom lépcsőin fekszik egy ismeretlen kutya. Az önkéntesek elvitték az állatot az állatorvosi klinikára, ahol megtalálták mikrocsipjét.

Gyakran kapunk mikrocsipes kutyát, de a rajta lévő információkat általában nem frissítik és a telefonszám sem jó. Amikor felvették a telefont, majd megőrültem – mondta Jones. A kutya műtétjét az interneten összegyűjtött adományokból fogják fedezni, gazdája azt tervezi, hogy ő is ott lesz, amikor elvégzik az operációt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik