Élet-Stílus

Forradalmi, hormonmentes fogamzásgátlási módszert tesztelnek

erotika (erotika, szex, ágy, nemi élet, fogamzásgátlás)
erotika (erotika, szex, ágy, nemi élet, fogamzásgátlás)
A szakma üdvözli az új eljárást, ami az in-vitro megtermékenyítésben is korszakalkotó változást generálhat. Nincs több mellékhatás, ha sikerrel járnak.

A DailyMail információja szerint nincs több kellemetlenség, nincs riadalom, ha elfelejtettük volna bevenni a mindennapi tablettánkat. Az új felfedezés mindenki számára biztonságos megoldást kínálhat a családtervezésben.

Az eljárás során hínárból kivont ragacsos anyaggal vonnak be mesterséges sejteket, ezek blokkolják a hímivarsejteket. Az új fogamzásgátlási eljárás teljesen hormonmentes, így elkerüli a nők által is gyűlölt mellékhatásokat, például hangulat- és súlyingadozásokat.

A hivatalosan ZP2 peptidnek keresztelt anyag még korai kísérleti fázisban van, de az egereken végzett kísérletek során az ilyen implantátumot hordozó nőstények folyamatos párosodás mellett sem termékenyültek meg.

A ZP2 azért is különleges, mert hosszan tartó fogamzásgátló hatását úgy fejti ki, hogy az nem eredményez tartós terméketlenséget.

Allan Pacey-t, a Sheffield University termékenységi szakértőjét is lenyűgözték az eddigi eredmények, és üdvözölte a hormonmentes megoldásokkal végzett kutatásokat.

A ZP2 hosszú távon akár azt is lehetővé tenné, hogy a legjobb hímivarsejtet kiválasszuk az úgynevezett in-vitro eljárások (azaz lombikbébi program, amikor petesejteket a nő petefészkeiből összegyűjtik és laboratóriumi körülmények között egy edényben termékenyítik meg a hímivarsejttel) során, így csökkenthető a sikertelen próbálkozások száma. Jelenleg csak minden negyedik beavatkozás sikeres.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik