Élet-Stílus

Íme a japán étterem, ahol direkt nyersen szolgálják fel a csirkét

És mindezt a vendégek legnagyobb örömére!

A Toricho Nerima tartomány egyik legismertebb kis étterme, amit egy helyi pár vezet és futtatott fel az elmúlt években. A hely specialitása a legkülönfélébb módokon elkészített és felszolgált nyers csirkehús. Bár az étkezde telefonszáma nem publikus, mégis mindig tele vannak vendégekkel.

Félig nyers máj

Mivel a nyers csirkehúsnál egészségügyi és gasztronómiai szempontból is extra fontos, hogy friss legyen, ezért az étteremben minden reggel azzal kezdenek, hogy levágnak annyi csirkét, amennyi elég lesz az aznapi rendelésekhez. A húst sokféleképpen készítik el, van az étlapon nyers wasabis húsgolyó, kérgesre sütött, de belül puhára hagyott csirkefalat, nyers csirkemáj és bundázott félnyers hús is.

Csirke húsgolyó Wasabival

És hogy milyen íze van a nyers csirkének? A helyet kipróbáló blogger szerint a hús egyáltalán nem büdös és az állaga sem olyan nyálkás, mint ahogy azt gondolná az ember. A nyers csirke íze közel sem olyan intenzív, mint a sültté, az kicsit inkább édeskés. Aki Japánban jár és meglátogatná a Torichót, az erre keresgéljen.

Nyers zúza

Ajánlott videó

Olvasói sztorik