Élet-Stílus

Kemény megpróbáltatásokon van túl a vagina nélkül született lány

A genetikai rendellenességgel született lány, Joanna Giannouli elmondta, hogyan tette tönkre életét a tény, hogy vagina nélkül született.

A most 27 éves Joanna Giannouli Rokitansky-szindrómával született, ez egy olyan genetikai rendellenesség, melynek következtében nem alakul ki teljesen vagina és méh.

Joanna akkor tudta meg, hogy ilyen betegsége van, mikor már egy ideje hiába várta első menstruációját. Az orvos megállapította, hogy egy nagy beavatkozással ki tudják alakítani a vagináját – így tehát élhet nemi életet, gyereke azonban sosem lehet.

A fiatal lány alig 17 éves volt, mikor átesett a műtéten, ami egyáltalán nem volt zökkenőmentes: az első hüvely, amit kialakítottak számára túlságosan szűk és kicsi volt, így fájdalmat jelentett számára a nemi élet. Ezután újabb műtét következett.

lany

A fizikai megpróbáltatások után a lelkiek következtek: Joannának sorra mentek rá párkapcsolatai a betegségre, 21 évesen épp a házasság tervezése előtt hagyták el, mikor kiderült, milyen problémával küzd. A csalódások depresszióba hajszolták, és Joanna hosszú évekig úgy érezte, egy életre ellopták tőle a boldogság esélyét.

Most azt mondja, jobb a helyzet, öt éve él tartós párkapcsolatban és beletörődött, hogy nem tud változtatni helyzetén. Nagyon szeretne örökbe fogadni egy gyereket, emellett pedig az is nagy vágya, hogy az emberek jobban elfogadják állapotát, és ne stigmatizálják őt miatta.

(Forrás: Mirror)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik