Élet-Stílus

A világ leghülyébb egyházi esküvőjét rendezték meg szombaton

Pasta mindenit!

Halleluja! Megköttetett az első pasztafariánus házasság! A brit Toby Ricketts a Repülő Spagettiszörny Egyháza áldásával feleségül vette az új-zélandi Marianna Fennt.

Új-Zélandon a kormány 2015 óta hivatalosan is elismeri a paródiaegyház által kötött házasságokat.

A Repülő Spagettiszörny Egyházát Bobby Henderson, az Oregoni Állami Egyetem fizikushallgatója alapította 2005-ben; méghozzá tiltakozásul az ellen, hogy Kansas államban az intelligens tervezés oktatásának bevezetése mellett döntöttek.  Idézzük a Wikipédia szócikkét:

Az iskolatanácsnak írt nyílt levelében Henderson egy természetfeletti teremtő, a Repülő Spagettiszörny létezése mellett tett hitet, amely megjelenésében spagettire és két húsgombócra hasonlít. Henderson hivatalosan is kérte a teremtés „pasztafáriánus” értelmezésének, mint az intelligens tervezés és az evolúció melletti harmadik egyenrangú elmélet tanítását az iskolákban.”

Toby és Marianna 4 éve vannak együtt; nem terveztek házasságot, de úgy érzik, a pasztafariánus az egyetlen olyan hagyomány és vallási háttér, amit fel tudnak vállalni életük nagy napján.

Az ifjú pár egy hajón, tetőtől-talpig kalózruhába öltözve mondta ki a boldogító igent Karen Martyn (fenti képünkön) áldásával, a – szintén kalóz – szemkötőben parádézó vendégsereg nagy örömére. A menyasszony – az egyházi hagyományoknak megfelelően – tésztaszűrőt viselt a fején. A fiatalok tésztagyűrűt húztak egymás ujjára.

A Guardian szerint a szertartás mintegy 570 ezer forintnak megfelelő új-zélandi dollárba került. Természetesen spagetti és (vega) húsgombóc is a lakoma része volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik