Élet-Stílus

Óriás LEGO ház épül Dániában

A tervek szerint 2017 második felében nyílik meg a LEGO House nevű új létesítmény Dániában, Billundban. Ebben a városban található LEGO gyár, az eredeti LEGOLAND és a cég központi irodája is, ezzel a lépéssel pedig már egészen biztosan csak ott kaphatja meg az ember a tökéletes LEGO élményt.

A LEGO House-ban négy úgynevezett játék zónát alakítanak ki. Ezek mind különböző színűek lesznek, és mindegyik szín más jelentéssel bír majd, más szempontból segíti a gyermekek tanulását. A piros az ötletességet, a kék a kognitív fejlődést, a zöld a mesemondó képességeket, a sárga pedig az érzelmi fejlődést segíti elő. Az alagsorban a cég történetével ismerhetnek majd meg a látogatók, a földszinten korszerű márkabolt és éttermek lesznek, az épület tetején pedig egy történelmi gyűjteményt és egy mesterdarabokat felsorakoztató galériát látogathatnak az érdeklődők. A tervek szerint a központba való belépés ingyenes lesz, de az első és második emeleten lévő tapasztalati szobákba való belépés már nem, sőt előzetes foglalás is szükséges lesz hozzájuk.

Fotó: LEGO Group
Fotó: LEGO Group

A LEGO tulajdonosa, Kjeld Kirk Kristiansen szerint az új központ egyszerre lesz majd képes megjeleníteni a cég múltbéli, jelenkori és jövőbeli ötleteit. Véleménye szerint az új központban kézzelfogható bizonyítékokat mutatnak majd be arról, hogy a LEGO termékei miként serkentik a gyerekek kreativitását és tanulási képességeit.

A 23 méter magas ház egy óriás LEGO-építményhez fog hasonlítani. Olyan lesz kívülről, mintha építőkockákból készült volna, valójából azonban nem műanyagból van: az építkezésen 1900 tonna acélt használtak el annak érdekében, hogy egyetlen oszlop se rombolja annak az illúzióját, hogy éppen LEGO kockákban sétálunk. Az épület összesen 21 dobozszerű részből áll össze, amelyek pontosan ugyanolyan arányokkal bírnak, mint egy 2×4-es építőkocka a cég termékei közül.

Fotó: LEGO Group
Fotó: LEGO Group

A 12 000 négyzetméteres területen fekvő LEGO House a tervezők szerint évente negyedmillió embert vonz majd Billundba. A világ minden tájáról várnak majd családokat, kisiskolásokat, LEGO alkalmazottakat és a márka felnőtt rajongóit is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik