Élet-Stílus

Tudósok megállapították, hogy a szülőknek igenis van kedvenc gyermekük

24.hu
24.hu

2016. 04. 14. 08:19

Én ugyanannyira szeretlek titeket! Aha, a nagy francokat!

Egy szociológusokból álló csoport 384 testvérpárral készített interjút, annak érdekében, hogy többet tudjanak meg a gyermekek és a szülők közötti szociális kapcsolatról, az eredmények pedig rendkívül érdekesek lettek. Azokban a családokban, ahol egynél több gyermek van, mindig előfordul valamiféle kiegyensúlyozatlanság, legyen szó figyelemről, ajándékokról vagy akár törődésről. Sokszor ez nem a szülő hibája, egész egyszerűen csak arról van szó, hogy nem sikerül mindig mindkét gyerekkel ugyanannyit, vagy ugyanolyan minőségben foglalkozni.

Mirror

Ezen nincs is mit meglepődni, hisz a szülők is emberek, ők sem tökéletesek, de a legtöbbjük törekszik arra, hogy az legyen. Akárhogy is, szinte minden kétgyerekes családban az egyik testvér olykor kikel magából, mondván

Mert a másikat jobban szeretitek

A szociológusok ez alapján indultak el és próbálták meg felderíteni, hogy a szülőknek van-e kedvenc gyermekük. Az interjúk alapján a szakértők elemezték az eredményeket, valamint megpróbáltak azokra valamiféle rendszert alkalmazni. A tanulmányból végül kiderült, hogy az idősebb testvérek rendszerint azt érzik, hogy mindent megkapnak a szüleiktől, a fiatalabbak azonban sokszor azt veszik észre, hogy nekik szigorúbb feltételeknek kell megfelelniük, mint a bátyjuknak, vagy nővérüknek. Ezt igazolják maguk a szülők is, akiknek a 70%-a szerint az egyik gyerekük jobban meg van nevelve mint a másik.

A nagyobb testvérek tehát örülhetnek, a fiatalabbak pedig erre a tanulmányra hivatkozva kérjenek kárpótlásul valamit a szüleiktől?

Nálatok te voltál a kedvenc gyerek? Írd meg nekünk kommentben!

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.