Élet-Stílus

Tudósok megállapították, hogy a szülőknek igenis van kedvenc gyermekük

Én ugyanannyira szeretlek titeket! Aha, a nagy francokat!

Egy szociológusokból álló csoport 384 testvérpárral készített interjút, annak érdekében, hogy többet tudjanak meg a gyermekek és a szülők közötti szociális kapcsolatról, az eredmények pedig rendkívül érdekesek lettek. Azokban a családokban, ahol egynél több gyermek van, mindig előfordul valamiféle kiegyensúlyozatlanság, legyen szó figyelemről, ajándékokról vagy akár törődésről. Sokszor ez nem a szülő hibája, egész egyszerűen csak arról van szó, hogy nem sikerül mindig mindkét gyerekkel ugyanannyit, vagy ugyanolyan minőségben foglalkozni.

Mirror

Ezen nincs is mit meglepődni, hisz a szülők is emberek, ők sem tökéletesek, de a legtöbbjük törekszik arra, hogy az legyen. Akárhogy is, szinte minden kétgyerekes családban az egyik testvér olykor kikel magából, mondván

Mert a másikat jobban szeretitek

A szociológusok ez alapján indultak el és próbálták meg felderíteni, hogy a szülőknek van-e kedvenc gyermekük. Az interjúk alapján a szakértők elemezték az eredményeket, valamint megpróbáltak azokra valamiféle rendszert alkalmazni. A tanulmányból végül kiderült, hogy az idősebb testvérek rendszerint azt érzik, hogy mindent megkapnak a szüleiktől, a fiatalabbak azonban sokszor azt veszik észre, hogy nekik szigorúbb feltételeknek kell megfelelniük, mint a bátyjuknak, vagy nővérüknek. Ezt igazolják maguk a szülők is, akiknek a 70%-a szerint az egyik gyerekük jobban meg van nevelve mint a másik.

A nagyobb testvérek tehát örülhetnek, a fiatalabbak pedig erre a tanulmányra hivatkozva kérjenek kárpótlásul valamit a szüleiktől?

Nálatok te voltál a kedvenc gyerek? Írd meg nekünk kommentben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik