Élet-Stílus

Kifakadt a már-már betegesen szelfifüggő 13 éves lány édesanyja

Az anyuka úgy döntött, lánya módszereihez fordul, és egy Facebook-posztban próbálja meggyőzni, hogy mindenhogyan gyönyörű.

A tinédzser lányoknak sosem ment egyszerűen, hogy elfogadják a külsejüket, de manapság, mikor a közösségi oldalakon bombazáporként özönlik el őket a rengeteg modell, celeb, osztálytárs, ismerős tökéletessé manipulált fotói, még nehezebb, hogy ne hasonlítgassák magukat állandóan másokhoz és egymáshoz. A 13 éves Caitlin hiába gyönyörű természetesen is, a tökéletesség megszállottja lett, ami ellen az anyukája, úgy látszik, egyelőre hiába küzd – írja a The Sun.

lany

A 34 éves Becky azt meséli, a lánya szépségfüggősége már beteges méreteket ölt. A kislány 34-es méretet hord, de alig eszik, és folyton azt kérdezgeti anyukájától, hogy nem kövér-e. Állandóan a Facebookon, az Instagramon és Snapchaten lóg, és az ott látott modellek fotóihoz próbálja alakítani a külsejét. Például a szemöldökének hibátlan megformázására naponta egy egész órát áldoz! Az anyukája hiába próbálja meggyőzni, hogy smink nélkül is gyönyörű, a tinédzser lány mégis mindennap maszkszerű sminkben megy el iskolába.

Ami a legjobban aggasztja Beckyt, az a rengeteg, „több ezer” szelfi, amit Caitlin készít magáról. A testképzavar és az állandó visszaigazolástól való függés miatt az anyuka elküldte pszichológushoz is a lányt, sőt megkérte egy fotós barátját, hogy készítsen profi sorozatot a lányról, ezzel is növelve az önbizalmát. A próbálkozások azonban nem sokat értek, Caitlin továbbra sem látja szépnek magát.

Az anyuka végső elkeseredésében egy Facebook-posztban fakadt ki, amiben ezt írja:

Az eltorzult szépségideálnak nemcsak a lányomra, az egész családunkra romboló hatása van –   de főleg a lányom egészségére és mentális állapotára. Imádom a lányom, és úgy gondolom, gyönyörű úgy, ahogy van. Fiatalon, ártatlanul és smink nélkül!

A szívem szakad meg, mikor látom a mindennapos küzdelmet, amit a tökéletességért és a karcsúságért vív: olyan apró adagokat eszik, hogy sikítani tudnék! De mit tehetnék? Egy tinédzser lányt nevelni, aki nincs tisztában saját testképével, az egyik legnehezebb feladat. A fiatal lányok képei a médiában annyira manipuláltak, hogy a szépséget egyre elérhetetlenebbé teszik. Ennek közvetlen hatása van a tinédzser lányok önbizalmára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik