Élet-Stílus

Azt osztályozta egy tanár, mennyi rövidet tudnak meginni diákjai

„Kereskedelemben fogtok dolgozni, így meg kell tanulnotok inni.” Ezzel a magyarázattal akarta osztályozni az Anshun városában található főiskola hallgatóit az iskola egyik oktatója – jelentette a kínai média. A beszámolók szerint a kínai gyógyászatot tanító Gu Ming mindenkinek kiosztott egy-egy pohár cirokpárlatot a hétfői államvizsgán. Aki egy kortyot sem tudott meginni, az a bukást kockáztatta.

ivaszat-vizsga02

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint Gút több női hallgató – akik alig, vagy egyáltalán nem tudták leküldeni az erős párlatot – panaszolta be az iskola vezetésénél. Gu azonban tagadta, hogy italtűrési képességeik alapján akarta osztályozni diákjait, közölve, hogy csak búcsúivászatot tartott a hallgatókkal.

ivaszat-vizsga01

Az iskola dékán-helyettese ennek ellenére közölte, hogy komolyan veszik az esetet, és a tanárt már másnap felfüggesztették állásából. Fu Guisheng elmondása szerint Gu tényleg nem vizsgának szánta az ivászatot, és nem is azért büntették, mert osztályozni akarta, mennyi rövidet tudnak meginni. Hanem azért, mert „részegen illetlen kijelentéseket tett”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik