Élet-Stílus

Évekig erőszakolta a tinédzsert, akit teherbe ejtett, majd a gyereküket is megerőszakolta

Rács mögé került egy ragadozó pedofil az Egyesült Királyságban, aki szexuálisan bántalmazott és teherbe ejtett egy tinédzser lányt, majd nyolc évvel később megerőszakolta annak gyermekét is – számolt be a gyomorforgató ügy részleteiről a Mirror a Liverpool Echos nevű lapra hivatkozva.

A 79 éves Gordon Dean hosszú időn keresztül tartó erőszaksorozatot követett el áldozatain, közben azzal fenyegette őket, hogy “rossz dolgok fognak történni”, ha bárkinek is beszélnek a zaklatásairól. Egyikőjüket meg is verte úgy, hogy eltört az állkapcsa.

Fotó: Liverpool Echos
Fotó: Liverpool Echos

A liverpooli bíróság szerint a férfi hét éven keresztül rendszeresen erőszakoskodott az első áldozatával 13 és 20 éves kora között. A lány teherbe esett és életet is adott egy lánygyermeknek, akit Dean 8 éves korától 12 éves koráig bántalmazott szexuálisan.

A Liverpool melletti Knotty Ashben élő, nyugdíjas korú rém először tagadta a vádakat és csak azok után ismerte be tettét, hogy a DNS-minták minden kétséget kizáróan bizonyították bűnösségét.

David Aubrey bíró nem fogta vissza magát az ítélethirdetéskor, és a következő szavakkal küldte börtönbe Gordon Deant:

Ön egy hatalmaskodó, deviáns és romlott ember. Maga egy ragadozó pedofil. Először is hogyan dolgozza fel egy ember azt a tényt, hogy ő azért jött világra, mert maga megerőszakolta az anyját. És ugyanez a személy ezt követően, hogyan dolgozza fel, hogy őt magát is megerőszakolta.

A bíró szerint a “perverz” elkövető azzal fenyegette anyát és lányát, hogy “betöri őket”.

Maga elvette tőlük a szüzességüket, maga elvette tőlük az ártatlanságukat, maga elvette tőlük az életük nagy részét. Megfélemlítette őket mind érzelmileg, mind fizikálisan.

Az ügyész, Frank Dillon elmondta, hogy az ügyről tavaly decemberben szereztek tudomást, amikor az anya jelentkezett a rendőrségen. Később a lány is elárulta, hogy a férfi megerőszakolta őt is. Dillon szerint az ügyben szerepet játszott egy harmadik nő, akinek nézeteltérése volt a férfi első áldozatával.

Dean végül kiskorú sérelmére elkövetett hatrendbeli nemi erőszak elkövetését és a súlyos testi sértést is ismerte be.

A fiatalabb áldozat azt mondta a bíróságon, hogy depressziótól szenved és öngyilkos gondolatai vannak. Nyilatkozatát bátran kiállva olvasta fel a bíróságon:

Köszönhetően neki, sohasem élhettem normális életet. Úgy érzem, elrabolta tőlem a gyerekkoromat. Mocskosnak, értéktelennek éreztem magamat a bűne miatt. Csak az akadályozott meg abban, hogy egy üveg gyógyszerrel véget vessek az életemnek, hogy hívő keresztény vagyok.

Az első áldozat, azaz az anya, hasonló érzésekről számolt be a törvényszék előtt.

Az idős pedofil férfi védője szerint az egykori szerelő és reptéri rendőr megbánást tanúsított és bocsánatot kért a vádlottak padján. Ennek ellenére nem mutatott ki semmilyen érzelmet, amikor fiatalabb áldozata könnyekben tört ki a bíróságon.

A bíró szerint nehéz lett volna elképzelni bármilyen súlyosbító körülményt ebben az ügyben, mert az eset önmagában is felfoghatatlan.

Aubrey szerint Dean bűntette különös aggodalomra ad okot, ezért legalább 10 évet kell majd a rácsok mögött töltenie. Ezek után is csak akkor engedhetik szabadon, ha egy független testület megállapítja, hogy többé már nem jelent veszélyt embertársaira, ám védője szerint már nem fogja élve elhagyni a börtönt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik