Élet-Stílus

Megölte magát egy anya, hogy segítsen beteg fián – de kiderült, hiába tette

A kétségbeesett kínai nő teljesen feleslegesen áldozta fel életét gyermeke gyógyulásáért.

Öngyilkosságot követett el egy 63 éves kínai nő, hogy az életbiztosítása után járó pénzből családja ki tudja fizetnie fia kórházi kezelése költségeit, de halála után kiderült, hogy a szerződése már fél éve lejárt – jelentette a helyi sajtó. A nő fia kilencedik emeleti lakásából vetett magát a mélybe. A beszámolók szerint utolsó szavai azok voltak fiához, hogy „megszerzem a pénzt, amire szükséged van.”

A nő fiát tíz éve diagnosztizálták Bechterew-kórral, egy ritka, főleg a gerinccsigolyákat érintő gyulladásos ízületi betegséggel. A végül a gerincoszlop teljes elmerevedéséhez vezető kór jelenleg nem gyógyítható, azonban megfelelő kezeléssel a folyamat lelassítható, és meg lehet akadályozni a teljes rokkantság kialakulását.

A fiú zokogva számolt be a kínai sajtónak anyja haláláról
A fiú zokogva számolt be a kínai sajtónak anyja haláláról

A kínai sajtóban megjelent beszámolók szerint a fiú betegsége már előrehaladott állapotban van, és már nem tudja mozgatni a nyakát sem. A fiúnak – akinek életkorát nem közölte helyi sajtó – jelenleg nincsen állása, mert korábbi munkahelyét a kezelések miatt kénytelen volt otthagyni.

A Sencsen egyik szegényegyedben élő fiú a kínai sajtónak elmondta: anyja a 300 ezer jüanos életbiztosítási pénz reményében vetett le magát az erkélyről március 22-én, de a biztosítás akkor már nem volt érvényes. Mint kiderült, tavaly novemberében lejárt a szerződés.

Segítségre van szüksége?

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetbe kerül, van segítség! Hívja a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik