Élet-Stílus

Ne tudják meg, mire vetemedett a dagesztáni Temigrojéban élő Szagib Iszlammagomedova!

Kisnyugdíjasból lapátos siklógyilkos lett.

Tudják, mit tett a dagesztáni kumtorkalinszki kerületben található Temigrojéban élő Szagib Iszlammagomedova? Ott kezdődött az egész, hogy a hatvan éves nő

kiment a kertbe krumplit kapálni,

és a munka közben telelésük után előmerészkedő kígyókra bukkant. Szagib Iszlammagomedova kertjében rengeteg hüllő tekergőzött. A hölgy nem esett pánikba,

lapáttal ment rá szerencsétlen állatokra.

Közel 80 állat a helyszínen életét vesztette. A helyiek egy része hősként tekint az asszonyra (aki a közösségi oldalra is felöltötte a tömeggyilkosságot ábrázoló fotót), sőt: volt, aki a helyi önkormányzathoz fordult, hogy a nyugdíjas kapjon valamiféle hivatalos elismerést a tettéért.

Fotó: vk.com
Fotó: vk.com

A biológusok azonban – érthetően – kevésbé boldogok: Szagib Iszlammagomedova ugyanis védett, és teljességgel ártalmatlan (sőt: kifejezetten hasznos, rágcsálókkal táplálkozó) vízisiklókat és haragos avagy ugrósiklókat nyírt ki a lapáttal.

A szakértők attól tartanak, hogy a helyi lakosok felbátorodnak Szagib Iszlammagomedova tettén, és maguk is védett állatok megölésével akarnak majd büszkélkedni a közösségi oldalakon; a biológusok arra is hajlandóak lennének, hogy odautazzanak, és elbeszélgessenek a helyiek fejével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik