Élet-Stílus

Tavaly több csecsemő ölt embert Amerikában, mint ahány iszlamista terrorista

A legfrissebb statisztikai adatok szerint 2015-ben a tengerentúlon összesen 20 ember halt meg úgy golyó által, hogy a gyilkos fegyver kisgyerek vagy baba kezében volt. Ami alapból döbbenetes adat, pláne annak fényében, ha hozzátesszük, hogy az iszlamista terrortámadásokhoz köthető halálesetek száma mindössze 19.

Nemrég bejárta az egész internetet a hír, hogy egy fegyvertartást pártoló aktivistát meglőtt a saját 4 éves fia, de ez egyáltalán nem egyedi eset, hiszen nemsokkal korábban történt, hogy egy mindössze 2 éves kisgyerek fejbe lőtte az apját, egy hasonló korú gyerek pedig rálőtt az anyjára a Wallmartban. Ezek alapján nem meglepő, hogy Amerikában évente egy tucat ilyen esetet regisztrálnak, amikor óvatlanságból gyerekek sebesítenek, vagy ölnek meg felnőtteket.

Ez a statisztika is azt mutatja, hogy milyen veszélyes a tengerentúli fegyvertartási szabályozás – írja Lindy West, amerikai újságíró, aktivista a brit The Guardiannek. Amerikában több elnök megígérte már, hogy szigorítani fogja a szabályozást, de mikor döntési pozícióba kerültek, végül felhagytak a törvény átírásával.

Konbini

Ajánlott videó

Olvasói sztorik