Élet-Stílus

Anyja helyett nagynénje szoptatta meg a négy hónapos kisfiút

Nem kellett a csecsemőnek az üveges anyatej. Nagynénje ezért szokatlan eszközhöz nyúlt, hogy elaltassa testvére négy hónapos gyermekét.

Meg Nagle az alábbi szöveget írta a Facebook oldalán posztolt fotó mellé.

Az én gyönyörű kis unokaöcsém! Míg a húgom ma dolgozott, megpróbáltam megetetni a kicsit a cumisüvegben tárolt lefejt anyatejjel. De nem kellett neki, ezért megetettem a saját mellemből, és íme, pár perc alatt el is aludt.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

A lány elmondása szerint előzetesen megkérdezte testvérét, hogyha olyan helyzet állna elő, akkor ő beleegyezne-e abba, hogy megetesse négy hónapos unokaöccsét, akinek nem volt kifogása a sokak számára talán szokatlan módszer ellenen.

Meg fotója már négyezer lájknál, és több száz megosztásnál jár, és rengeteg döbbent komment is olvasható a szelfi alatt. 

Azt azért még fontos tudni az amerikai születésű Meg Nagleről, hogy ő a Nemzetközi Szoptatási Tanácsadók munkatára Ausztráliában, Queenslandben. Könyvet és blogot is ír/írt a témában. Jelenleg szoptatós dadaként dolgozik, sőt, korábban saját gyermeke mellett is kapott ilyen jellegű segítséget, amikor szüksége volt rá.

Kisgyerekes anyaként, amikor látunk egy bébit, aki vigasztalásra szorulna, illetve amikor nincs éppen tej, vagy az anya nincs jelen, rosszabb esetben, ha valaki egyáltalán nem tud szoptatni, akkor sokan közülünk belső késztetést éreznek arra, hogy segítsenek.

Meg nagyon érdekesnek találja, hogy amíg szülőként kétszer sem gondoljuk meg, hogy tehéntejet, vagy egyéb állati eredetű tejet adjunk a gyerekünknek, addig más nő anyatejétől sokan idegenkednek.

Dr. Deborah Gilboa, szülőség és ifjúsági fejlesztési szakértő a Today-nek kifejtette, nagy előnyökkel jár szoptatós dajkák segítségét kérni. Ám természetesen ez csak akkor működhet, ha az illető hölgy hajlandó egészségi állapotát dokumentumokkal alátámasztani.

(via Today)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik