Élet-Stílus

Végre megérkezett a Fingstagram

Igen, ez az Instagram pontosan arról szól, amire elsőre gondoltál!

Az Instagram és úgy általában a közösségi média olyan platformot adott az emberiség kezébe, ami lehetővé teszi, hogy eddig egészen elképzelhetetlen dolgok örökítődjenek meg, vagyis váljanak az örökkévalóság részévé. Ma már olyan tematikus blogok és mikróközösségek léteznek, pontosabban kapnak nyilvánosságot, amelyeket évtizedekkel ezelőtt elképzelni sem tudtunk. A magánélet fogalma, mint olyan gyakorlatilag megszűnt, vagy legalábbis teljesen átalakult. Sokat tudunk egymásról, sokszor azt érezhetjük, hogy már-már túl sokat is.

Annyit azért érdemes hozzátenni, hogy az internet megjelenése előtt is voltak csúnya szakítások és korábban is ki lehetett úgy teregetni a szennyest, hogy az igazán fájjon a másiknak. Nem lettünk tehát elfajzottabbak, vagy gusztustalanabbak, esetleg igénytelenebbek, csak arról van szó, hogy jobban szemelőtt vagyunk. A net miatt nem lett több magánéletünk, csak nagyobb közönség előtt éljük azt. Ezek alapján méltán vetődik fel a kérdés, hogy például

mennyivel tudunk többet egymás fingjáról a 21. század elején, mint korábban?

Honey Boo Boo

A válasz az, hogy sokkal, de sokkal többet. Nézzük például a Daily Fart nevű Instát, ami nemes egyszerűséggel, mindenféle küldetés és népnevelési szándék nélkül azért jött létre, hogy minden nap posztoljon egy fingást. Az oldalt persze nem követik túl sokan, de van valaki, aki naponta azzal tölt el jó pár percet az életéből, hogy friss ropogós bélgázkontentet gyártson az internetre. Mi ennek az értelme? Nyilván semmi. Rosszabb lesz-e bárkinek attól, ha rácsodálkozik egy srácra, aki felveszi ahogy szellent? Nyilván nem.

Mit érdemes ez ellen tenni? Az égvilágon semmit!

Az internet ugyanis erről is szól, ideje elfogadni. Az, hogy mi hogyan és mire használjuk, az viszont már csak rajtunk áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik