Élet-Stílus

Csak egy sörre ugrott le a srác, másnap nem hitte el, hogy mire ébred

„Csak egy korsó sörre ugrok le, ide a kiskocsmába” – számtalan eszement éjszaka kezdődött ezzel a mondattal. De annyira őrült kalandról, mint amilyenben a London melletti Chelmsfordban élő, 21 éves Alex Cavielnek volt része, nem mindennap hallani.

A srác tehát egy péntek este “csak egy sörre” ugrott le a haverjával James-el. Ahogy történni szokott, a korsóból először kettő lett, majd még több, meg néhány pohárka erősebb is. Alex szerint, nem túl gyakorlott piások ők, úgyhogy hamar eláztak.

„Nem vagyok egy nagy bulizó, de akkor végigittuk az egész éjszakát. Emlékszem, még egy üveg pezsgőt is rendeltem 90 fontért (kb. 36 ezer forint). Szörnyű íze volt.”

A pezsgő után történtekkel kapcsolatban Alex emlékei már kissé hiányosak, és homályosak. Az biztos, hogy James valahogy elkeveredett mellőle, úgyhogy ő egyedül indult el enni. Az gyorsétkezde a buszpályaudvar szomszédságában van, Alex pedig kiszúrta, hogy nemsoká indul egy busz az alig egyórányira lévő Stansted reptérre.

„Most, hogy így visszagondolok, azt hiszem, valami olyasmi járhatott a fejemben, hogy milyen jó lenne elrepülni valami szép helyre…”

Alex következő emléke az, hogy azt álmodja, épp egy repülőn ül. Egy pillanatra fel is riadt, de hamar visszaaludt. Aztán amikor ismét magához tért, rájött, hogy nem álmodott, a gépe épp akkor landolt. A srác csak később, a terminálon tudta meg, hogy Barcelonában van. Akkor jött rá arra is, hogy már több fotót is küldött a barátainak a Snapchaten az útjáról.

fotó: Facebook
fotó: Facebook

Reggel nyolc óra volt, a lassan tisztuló elméjű Alex pedig úgy döntött, hogy ha már ott van, elmegy és szétnéz kicsit a városban. Igaz, semmi más nem volt nála, csak a ruha, amit viselt, meg egy napszemüveg. Meg szerencsére a pénztárcája. A reptéren még vett egy telefontöltőt, s közben összehaverkodott pár amerikai turistával, így együtt indultak várost nézni.

Alex végül maradt a hétvégére a katalán fővárosban, szállást azonban meglepően nehezen talált.

„Mivel nem volt poggyászom, azt hitték, hogy valamiféle csaló, vagy hajléktalan vagyok, így két helyről is elküldtek.”

A harmadik hotelben végre kapott szobát, ahol megmosdott, a zuhany alatt kimosta a ruháit, majd a hajszárítóval megszárogatta őket. Alex két nap alatt 1000 fontot, (majdnem 400 ezer forintot) tapsolt el. Szerencséjére, az apja nagyon jól fogadta, amikor a fiú landolás után felhívta, hogy ne aggódjon érte.

„Nevetett és azt mondta, nagyszerű sztori, érezzem jól magam, csak vigyázzak magamra.”

Alex persze leszűrte a megfelelő tanulságokat is történetből: pontosan tudja, hogy minden a haverja hibája.

„Ha James nem kallódik el mellőlem, valószínűleg megállított volna.”

(via Metro)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik