Élet-Stílus

Tanítványa gyermekével a karján tartott órát az egyetemi professzor

A 33 éves hallgató nehéz helyzetbe került, mikor kiderült, bébiszittere nem tudja vállalni gyermekét.

Azután, hogy 14 évet szolgált a haditengerészetnél, a 33 éves Katy Humphrey nehéz döntésre szánta el magát: úgy határozott, hogy inkább otthagyja alakulatát, hogy fizikoterapeutaként segíthessen másokon. A fiatal édesanya a Today című amerikai magazinnal elmondta, a döntést azután hozta meg, hogy több bajtársa is megsebesült Afganisztánban.

„Azután történt, hogy meglátogattam őket a kórházban. Rájöttem, hogy a valódi hivatásom nem az adatelemzés, hanem a sérült katonák rehabilitációja. Néhány nappal később leszereltem”

-vallja be a fiatal nő, aki nem sokkal ezután beiratkozott a Baylor Egyetemre, hogy megszerezze a fizioterapeutáknak járó képesítést. Azt mondja, jól halad a tanulmányaival, és eddig minden akadályt sikerrel vett még úgy is, hogy négy hónapja megszületett első gyermeke, Millie.

„Soha egyetlen órát sem hagytam még ki miatt, ám a közelmúltban úgy tűnt, Darryn Willoughby professzor biokémia előadásával ez lesz. A bébiszitterünk ugyanis nem tudta vállalni a lányomat.”

Mivel az előadásról nem akart lemaradni, Katy magával vitte gyermekét az egyetemre és bízott abban, az épületben talál majd egy ismerőst, aki vállalja, hogy 55 percig – az előadás időtartamára – vigyáz a kicsire. A segítség azonban végül onnan jött, ahonnan Katy a legkevésbé várta. A professzor vállalta, hogy vigyáz Katy kislányára, míg az anya jegyzetel.

Kép forrása: Today.com
Kép forrása: Today.com

„Nem magamért tettem, amit tettem, hanem a hallgatóimért. Szerettem volna, ha tudják, mennyire fontosak nekem”

-nyilatkozta Willoughby, majd hozzátette, közel egy órát cipelte fel-le a kislányt, aki úgy tűnt, élvezi a dolgot. Szavát sem lehet hallani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik