Élet-Stílus

Megvan a nairobi oroszlánszökések oka

Egy vezető kenyai állatvédelmi szakértő szerint a Nairobi Nemzeti Park közelében folyó útépítési munkálatok zaja zavarja a rezervátumban élő oroszlánok nyugalmát, ezért szökdösnek ki és támadnak emberekre. Az elmúlt két hónapban három alkalommal is előfordult, hogy egy-egy oroszlán kiszökött a kerítéssel körülvett területről, legutóbb a múlt héten egy 63 éves férfit sebesített meg egy elkóborolt és lakott területre tévedt oroszlán. A vadról egy felvétel is készült, amint Nairobi egy utcáján szalad, miközben a sofőrök dudálnak rá.  A ragadozót sikerült befogni, és visszaszállították a vadvédelmi területre.

Paula Kahumbu vadvédelmi szakértő elmondta, hogy az oroszlánokat a rezervátum közelében folyó útépítés megzavarja, és a zajtól, portól, nyüzsgéstől ingerült állatok ezért hagyják el a parkot, holott ez korábban nem fordult elő. A szakember attól tart, hogy mivel sokan félnek az újabb oroszlántámadásoktól, ez akár odáig vezethet, hogy bezárják a parkot.

A 117 négyzetkilométeres rezervátumban – amely mindössze tíz kilométerre található Nairobi belvárosától – veszélyeztetett keskenyszájú orrszarvúk, leopárdok, gepárdok, zsiráfok és különféle madarak élnek.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik