Élet-Stílus

Éber kómában fekvő férfi házát viszi el a bank

Ötmilliós kölcsönt vett fel, most 20 milliót kellene befizetnie az édesanyjának. A bank megértő volt, de így sem megy.

Verb Ferencné a Somogy megyei Karádon, otthonában ápolja 31 éves fiát, aki egy három éve történt baleset miatt azóta éber kómában fekszik.

Máig nem tudjuk, hogyan történt pontosan a baleset. Nyár volt, fürödni indult a Desedára motorral, de valahogy elütötték. Aztán valaki beszólt a mentőknek, hogy vérbe fagyva fekszik … egy bekötőúton

idézi az anyát a sonline.hu.

A férfi a balesete előtt vett fel svájci frank alapú kölcsönt. Ötmillió forintot lakásvásárlásra, a törlesztőrészlet havi 60 ezer forint volt. Csakhogy a baleset miatt Ferenc nem tudott fizetni, a havi részlet 120 ezerre duzzadt, most már 20 millió forintot követel rajtuk a bank.

A férfi súlyos koponya, valamint agyi diffúz sérülése óta éber kómában éli napjait, 24 órában az édesanya gondozására szorul. A kölcsönhöz a szülők jelzálogként saját lakásukat, szőlőjüket ajánlották fel. Egy ideig még törlesztették a havi 120 ezer forintos kölcsönt, de hosszú távon ez nem ment.

Januárban kapták meg a végrehajtási felszólítást, házukat, szőlőjüket elárverezik. A hivatalok nem segítettek, a bank viszont megértő volt: ha április elsejéig befizetnek ötmillió forintot, Ferenc állapotára való tekintettel a maradék 15 milliót elengedik. De még ezt sem tudják előteremteni, a család most már csak adományokban, magánszemélyek által nyújtott kölcsönben reménykedhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik