Élet-Stílus

Idő kérdése volt: itt a marihuánás vodka!

A közönség akarta - mondta a vodkakészítő, aki még éppen hogy betartja a törvényt. Így viszont a hatóanyag-tartalom, izé, kissé lehangoló.

Kaliforniában szeretik a vodkát, akárcsak a füvet, és most már, hála a progresszív törvényhozásnak, mindkettő legális, bizonyos keretek között, persze. Magától értetődő volt a következő lépcsőfok:

füves vodka!

A neve Humboldt’s Finest – naná – és az azonos nevű, észak-kaliforniai főzde terméke. A címke természetesen zöld – lásd a fönti képen -, ám sajnos csak Kaliforniában és Coloradóban kapható. A recept azonban kompromisszumra épül. “Ahogy egyre népszerűbb és népszerűbb lett a vodkánk, egyre többen kérték, hogy adjunk hozzá némi, nos, helyi ízt” – nyilatkozta Abe Stevens, a vodkamanufaktúra vezetője. “Ez persze nem lenne éppen legális, de a közönségigényt nem hagyhattam figyelmen kívül. Kompromisszumot kötöttünk tehát, melynek hála minden aroma megtalálható az üvegben anélkül, hogy megsértenénk a törvényt.”

Ez konkrétan azt jelenti, hogy a szárazanyag-tartalom THC-aránya legfeljebb 0,3 százalék, azaz

a füves vodkától bizony nem száll majd el senki,

kivéve persze, ha rengeteget iszik belőle, azaz így sem, hiszen jóval előbb kidől, az alkoholmérgezéstől, mint hogy megérezné a marihuána hatóanyagát. De semmi pánik, a vodka így is 40 fokos, tehát berúgni, azt be lehet tőle!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik