Élet-Stílus

Túlélte a kisbaba, hogy anyja megpróbálta elvetetni

Akkor esett teherbe, mikor egy szemet kihagyott a fogamzásgátlójában. Kétségbeesésében döntött az abortusz mellett.

A háromgyerekes brit édesanya, Vicky Harper ma már semmiért sem adná újszülött kisfiát. Mióta csak megszületett és először kézbe vette őt, elválaszthatatlanok. Azt mondja, tisztában van vele, hogy óriásit hibázott, mikor az abortusz mellett döntött, ugyanakkor boldog is, hogy a körülmények ellenére sem veszítette el gyermekét.

Vicky a Mirror című brit lapnak elmondta, férjével egyáltalán nem terveztek harmadik gyermeket ötéves lányuk, Leyla és kétéves fiuk, Ross mellé. Mikor megtudta, hogy terhes, először pánikba esett.

„Bele se mertem gondolni, mi lesz, ha egyszerre majd három pici gyerekről kell gondoskodnom. Biztos voltam benne, hogy nem lenne elég erőm hozzá, ezért az abortuszt kezdtem fontolgatni”

-magyarázza Vicky, majd hozzáteszi, annak ellenére döntött így, hogy férje belelkesedett a harmadik gyerek hírére, és arról győzködte, hogy mindenben segíteni fog neki.

„Nem volt egyszerű döntést, de akkor meg voltam róla győződve, hogy helyes.”

A fiatal anyukán, aki elmondása szerint az altatás előtt meggyászolta kisbabáját, elvégezték a beavatkozást, majd nem sokkal később hazaküldték.

„Az egész nagyon furcsa volt, mert a terhességgel járó tünetek egyáltalán nem akartak megszűnni. Egész nap fáradt voltam és szédültem, és mivel pontosan tudtam, hogy ezek a terhesség jelei, vettem egy otthon is elvégezhető tesztet, ami pozitív lett.”

Vicky azonnal hívta az orvosát, aki igyekezett megnyugtatni a nőt, hogy valószínűleg maradt még egy kis terhességi hormon a szervezetében, ezért a pozitív eredmény. 15 pozitív teszttel később Vicky immár hisztérikusan telefonált az orvosának, aki bár paranoiásnak nevezte a nőt, beleegyezett, hogy megvizsgálja.

„Kiderült, hogy az abortusz ellenére még mindig terhes vagyok. Az eljárást ugyanis egy olyan munkatárs végezte, aki még mindig tanul. Fel tudtam volna robbanni dühömben.”

Az anyuka azt mondja, úgy érezte, sarokba szorították őt, hiszen terhes maradt egy gyermekkel, akit nem tervezett, cserébe az eljárás, amivel elvetethette volna kockázatos lett volna neki is. Miután kidühöngte magát, Vicky úgy döntött, megtartja a babát.

„Féltem, hogy az első abortusz miatt Jack majd valamilyen rendellenességgel születik, de szerencsére nem így történt. A kisfiam teljesen egészségesen jött a világra, és ahogy a kezembe adták, tudtam, hogy többé nem lesz szívem őt elengedni.”

Vicky a lapnak elmondta, ha itt lesz az ideje, majd elmeséli gyermekének fogantatása és születése körülményeit, és el fogja neki mondani azt is, hogy boldog, amiért így alakult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik