Élet-Stílus

Áldozathibáztató bírónő felfüggesztéséért küzdenek Spanyolországban

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2016. 03. 09. 09:49

Attól tartanak, hogy az ilyen esetek elriasztják a nemi erőszak áldozatául esett nőket attól, hogy a hatóságokhoz forduljanak.

Egy bírónő felfüggesztéséért küzd egy áldozatsegítő szervezet Spanyolországban, miután úgy vélik: sértő kérdéseket tett fel egy nőnek, aki ellen nemi erőszakot követtek el. A nemi bűncselekmények áldozatait segítő Clara Campoamor Szövetség a történtek teljes körű kivizsgálását várja.

A négy hónapos terhes nő feljelentést tett egy férfi ellen, aki többször bántalmazta fizikailag és szexuálisan is. A bírónő kétségbe vonta a nő vallomását és olyan kérdéseket tett fel neki, mint hogy „megpróbálta-e szorosan összezárni a lábait”.

Az áldozatsegítő szervezet vezetője szerint a kérdések nemcsak feleslegesek voltak, de sértőek is, és a bírónő semmibe vette az áldozat emberi méltóságát. „Sajnos ez nem elszigetelt eset, de a bírónő esetében visszatérő magatartásról van szó” – nyilatkozta Blanca Estrella Ruiz, hozzátéve, hogy mások is tettek panaszt, és az efféle magatartás eltántoríthatja az erőszakcselekmények áldozatait attól, hogy az igazságszolgáltatáshoz forduljanak. (The Local)

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.