Élet-Stílus

Áldozathibáztató bírónő felfüggesztéséért küzdenek Spanyolországban

Attól tartanak, hogy az ilyen esetek elriasztják a nemi erőszak áldozatául esett nőket attól, hogy a hatóságokhoz forduljanak.

Egy bírónő felfüggesztéséért küzd egy áldozatsegítő szervezet Spanyolországban, miután úgy vélik: sértő kérdéseket tett fel egy nőnek, aki ellen nemi erőszakot követtek el. A nemi bűncselekmények áldozatait segítő Clara Campoamor Szövetség a történtek teljes körű kivizsgálását várja.

A négy hónapos terhes nő feljelentést tett egy férfi ellen, aki többször bántalmazta fizikailag és szexuálisan is. A bírónő kétségbe vonta a nő vallomását és olyan kérdéseket tett fel neki, mint hogy „megpróbálta-e szorosan összezárni a lábait”.

Az áldozatsegítő szervezet vezetője szerint a kérdések nemcsak feleslegesek voltak, de sértőek is, és a bírónő semmibe vette az áldozat emberi méltóságát. „Sajnos ez nem elszigetelt eset, de a bírónő esetében visszatérő magatartásról van szó” – nyilatkozta Blanca Estrella Ruiz, hozzátéve, hogy mások is tettek panaszt, és az efféle magatartás eltántoríthatja az erőszakcselekmények áldozatait attól, hogy az igazságszolgáltatáshoz forduljanak. (The Local)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik