Élet-Stílus

Ötvenötmillió dolláros kártérítés egy aktvideó miatt

A felvételt természetesen titokban készítették egy hotelszobában Erin Andrews amerikai sportriporterről. A kártérítés 15,5 milliárd forintnyi összeg.

Michael Barrett 2008-ban egy mintegy ötperces videót készített a meztelen Andrewsról, majd az interneten közzétette. A tárgyalás kezdeti szakaszában beismerte, hogy kémlelőlyukakat fúrva leselkedett és lefilmezte az épp átöltöző, meztelen nőt Nashville-ben, Columbusban és Ohióban is – tettéért a bíróság 2,5 év börtönre is ítélte.

Az ítélethozatal után Andrews a Twitteren köszönte meg a hozzá hasonló áldozatok támogatását. A Fox Sports televíziónál dolgozó riporter a leselkedő Michael Barrettet és az egyik nashville-i hotel két alkalmazottját 75 millió dollárra perelte. Elmondása szerint a nyolc éve történt eset súlyos traumát okozott neki, azóta páni félelmet érez minden hotelszobában, állandóan rejtett kamerákat keres.

Andrews ügyvédei azzal érveltek, hogy a hotel nem adhatta volna meg a műsorvezető szobaszámát Barrettnek és meg kellett volna akadályoznia, hogy kibérelje a mellette lévő szobát.A bíróság úgy döntött, hogy Barrett 51 százalékban bűnös, ezért őt több mint 28 millió dollár, a hotelt és alkalmazottait pedig 49 százalékos bűnösségük miatt 26 millió dollár megfizetésére kötelezi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik