Élet-Stílus

Két héttel hármas ikrei születése után meghalt a kismama

A császármetszést követően nem volt jele annak, hogy komplikációk léptek volna fel nála.

Élete legboldogabb időszakára készült, de végül mindösszse néhány órát tölthetett várva-várt gyermekeivel Casi Rott, a kansasi kismama, aki két héttel császármetszése után halt meg. Férje szerint Casi azóta számolta a napokat a szülésig, mióta csak megtudta, hogy hármas ikreket vár.

„Az utolsó két hétre az orvos ágyba parancsolta Casit, mivel fenn állt a koraszülés veszélye. Azt mondta, az ágynyugalom célja, hogy minél későbbre tolja a szülés várható időpontját”

-idézte fel a közelmúlt eseményeit a gyászoló férj, Joey, majd hozzátette, felesége végül a várandósság 34. hetében hozta világra az ikreket, császármetszéssel.

Kép forrása: Joey Rott
Kép forrása: Joey Rott

„Először úgy tűnt, a műtét komplikációk nélkül zajlott. Néhány nappal később Casit és a babákat is hazaengedték. Csakhogy alig töltöttünk otthon két napot, a feleségem mellkasi fájdalmakra kezdett panaszkodni.”

Joey elmondta, miután a fájdalom egyre erősödött, úgy döntöttek, nem várnak mentőre, hanem sógorával azonnal kórházba vitték Casit. Jól döntöttek, ugyanis már az első vizsgálatokból kiderült, a kismamának tüdőembóliája van, amit vélhetően egy, a hosszas fekvés, majd a császármetszés miatt kialakuló vérrög okozott.

„Casi erős gyógyszereket kapott és hetekig nem hagyhatta el a kórházat. Folyton azt mondogatta, meghal, ha még egy napnál tovább benntartják és nem láthatja újszülött gyermekeit.”

Másfél héttel az első rosszulléte után Casit hazaengedték. Az asszony azonban csak 5 percet tölthetett gyermekei társaságában, mielőtt újra fájni kezdett a mellkasa. Ismét kórházba került, ám az életét a gyors segítség ellenére sem tudták megmenteni. Férje azt mondja, Casi végül tüdőembóliában halt meg, amit az orvosok szerint egy második rög idézett elő.

Kép forrása: Joey Rott
Kép forrása: Joey Rott

“Minden vágya az volt, hogy újra lássa a gyermekeit. Boldog vagyok, hogy még találkozhatott velük.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik