Élet-Stílus

Ismét áll a rózsaszín gigapénisz a parkban

Ausztráliában az LMBT-fesztivál előtt újra felöltöztették a szobrot.

Legutóbb 2014 őszén írtunk arról, hogy óriási óvszer tűnt fel Sydney-ben. Ismét felhúzták.

Fotó: Europress / Brook Mitchell
Fotó: Europress / Brook Mitchell

A Hyde Park-i obeliszkre applikált gigantikus kondom ezúttal is a biztonságos szexet népszerűsíti, most épp a Meleg és Leszbikus Mardi Gras (Húshagyó Kedd) parádé részeként.

Új-Dél-Walesben a HIV-fertőzések 80 százalékát a férfiak közti szexuális együttlét okozza, ezért továbbra is létfontosságú hangsúlyozni a meleg férfiak körében az óvszerhasználat szükségességét.

Bár a szervezők a szobor beöltöztetése mellett más módon is próbálják felhívni a figyelmet erre az ügyre (egy strandon például rózsaszín fürdőnadrágos fiúk osztogattak rózsaszín úszógumikat – lásd fenti képünket), mégis a Hyde Park látványossága kavarja a legnagyobb port.

Még csodálkozunk!

Az Ausztrál Keresztény Lobbi például „ízléstelennek és illetlennek” nevezte a promóciót, a szervezet vezetője ráadásul képes volt mindezt összekötni a gyerekmolesztálással: „És még csodálkozunk, amikor a négyéveseink szexuálisan zaklatják barátaikat az oviban” – írta a főnök a Twitteren.

Az alkotásnak óriási sikere volt a 2014-es AIDS-világnapon, így most, amikor külföldi látogatók ezrei érkeznek a melegfesztiválra, rengeteg emberhez eljuthat a fontos üzenet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik